Longkanker in perspectief

Donderdag 1 april starten we met een serie webinars van ‘Longkanker in perspectief’. Dit jaar geen live symposium zoals afgelopen jaren, maar een mooie online serie die toegankelijk is voor alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij de behandeling van longkanker. Elke donderdag in april wordt er een webinar (max. 1 uur) gepost dat gedurende de hele serie te bekijken blijft.

· 1 april: Diagnostiek van longkanker
Dr. J. Hinrichs, KMBP Symbiant Alkmaar en Prof. dr. S. Willems, patholoog UMCG

· 8 april: Behandeling van longkanker, deel 1: Doelgerichte therapie
Dr. J. von der Thüsen, patholoog Erasmus MC; Prof. dr. A. Dingemans, longarts Erasmus MC  en Dr. M. Paats, longarts Erasmus MC

· 15 april: Behandeling van longkanker, deel 2: Immunotherapie
Dr. J. von der Thüsen, patholoog Erasmus MC en Dr. W. Theelen, longarts NKI-AvL

· 22 april: Therapiemanagement; instructie en aanpak
Dr. B. Piet, longarts Radboudumc en Mevr. J. van der Stap, VSO UMCU

· 29 april: Omgaan met palliatieve ziekte
Dhr. B. Buizert, directeur Stichting STEM en Drs. L. Barberio, directeur Longkanker Nederland

Accreditatie is aangevraagd bij VSR, V&VN en NAPA.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

‘Longkanker in perspectief’ is een initiatief van Pfizer i.s.m. de tumorwerkgroep Pulmonale Oncologie van V&VN Oncologie

Vooraankondiging Dutch Lung Congress

VOORAANKONDIGING:

Op 17 en 18 juni 2021 zal het Dutch Lung Congress gehouden worden. Dit is een congres georganiseerd door NRS, longfonds en NVALT waarbij verschillende thema’s zullen worden besproken en uitgediept. Een mooie gelegenheid om reseachers en artsen samen te ontmoeten in een hybride omgeving. Zet het vast in uw agenda! In april hopen we met een pre-liminiary program te kunnen komen.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!