Registreren voor de V&VN Oncologiedagen 2021 is vanaf nu mogelijk!

Op (15) 16 en 17 november aanstaande gaan de 38e V&VN Oncologiedagen van start.

Het streven is om in november fysiek samen te komen in de ReeHorst te Ede. Mocht dit niet mogelijk zijn, gezien geldende voorschriften vanuit het RIVM, zal het gehele congres virtueel plaatsvinden. De registratiekosten worden op basis hiervan aangepast en eventueel teveel gemaakte kosten worden teruggeboekt op uw rekening.

Gereduceerd tarief 
Tot 1 augustus 2021 profiteert u van een gereduceerd inschrijftarief! Na deze datum betaald u het reguliere inschrijftarief. Het boeken van hotelkamers in de ReeHorst is mogelijk nadat er een definitieve keuze is gemaakt tussen digitaal en fysiek. 

Groepskorting 
Je kunt als groep inschrijven vanaf 10 personen. ACTIE: Bij inschrijving als groep vanaf 10 personen vóór 1 september ontvang je een korting op de totaalfactuur van 20% (gebaseerd op de deelnamekosten). Na inschrijving is het niet meer mogelijk om van de bovengenoemde actie gebruik te maken.

Tijdens de webinars ‘Oncologiedagen’ in 2020 werd al duidelijk dat tijdens de 1e COVID-19 golf het aantal kankerdiagnoses verminderd is. Tijdens de 38e V&VN Oncologie wordt stil gestaan welke impact COVID-19 heeft op de oncologische zorg. Daarbij zullen we ook aandacht hebben voor hetgeen COVID-19 ons, als oncologische zorgprofessionals, gebracht heeft.  Een ander plenair thema wat aan bod komt is ‘taboe’. Hierbij wordt stilgestaan bij bepaalde soorten kanker die niet echt makkelijk ter tafel komen zoals kanker onder de gordel. Daarnaast staan we stil bij de dood. Hoewel dit thema afgelopen jaren bespreekbaarder is geworden, blijft het een lastig onderwerp. Verder bieden de 38e V&VN Oncologiedagen een gevarieerd programma wat vertaalbaar is voor elke praktijk. Er zijn paralelsessies die zich richten op leeftijdspecifieke zorg, zorg voor naasten en nieuwe ontwikkelingen.

Programma V&VN Oncologiedagen

LIVE: Post-EHA Update voor verpleegkundigen

Datum
30 september 2021

Tijd
19.30 - 21.00 uur

Locatie
Live-uitzending

Omschrijving
De behandeling van patiënten met hemato-oncologische tumoren verandert continue: soms drastisch, soms subtiel. Deze geaccrediteerde e-learning (19.30 - 21.00 uur) is gericht op verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Behalve bijscholing over bredere algemene hematologie en een cursus bloedwaarden van de patient, wordt u specifiek bijgepraat over de huidige stand van zaken m.b.t. Multipel Myeloom en Hodgkin lymfoom. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de meest recente (onderzoeks)ontwikkelingen die eerder dit jaar zijn gepresenteerd tijdens het congres van de European Hematology Association (EHA).

Tijdens deze e-learning wordt elk onderwerp eerst door een deskundige hematoloog ingeleid en uitgediept. Daarna wordt elk onderwerp onder leiding van presentatrice Inge Diepman nabesproken door het verpleegkundige discussiepanel en de artsen.

Meer informatie

Nascholing AML | 2021 Update

Datum
12 oktober 2021

Tijd
20.30 - 21.30 uur

Locatie
Live-uitzending

Omschrijving
De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest in het veld van acute myeloïde leukemie. Niet verwonderlijk dus dat de AML-werkgroep van de HOVON onlangs een nieuwe richtlijn heeft uitgebracht. In deze nascholing besteden we aandacht aan de belangrijkste richtlijnveranderingen en andere (aankomende) ontwikkelingen. U kunt zich nu registreren voor het live programma op 12 oktober, 20:30u - 21:30u.

Meer informatie

Plenaire bijeenkomsten TWG Hematologie

De vergaderdata voor de plenaire bijeenkomsten van de TWG Hematologie zijn:

Donderdag 11 maart 2021
Dinsdag 12 oktober 2021

Wij gaan er voorlopig van uit dat de bijeenkomsten online zullen plaatsvinden. Beide keren zal dit zijn van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Mochten jullie een goed voorstel hebben voor een spreker (presentatie van 20-25 minuten), dan is dat altijd welkom!

Groeten,
namens het bestuur TWG Hematologie,
Rixt Bode

Masterclass Hematologie

Datum
4 november 2021 

Tijd
09.00 - 17.00 uur

Locatie
Van der Valk Hotel Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal

Omschrijving
Het programma van de masterclass Hematologie is te zien via onderstaande link.

Programma masterclass VS Hematologie 4-11-2021

Meer informatie MC Hematologie

23e Regionale nascholing Hematologie - Save the date!

Datum
4 november 2021 

Tijd
09.00 - 16.30 uur

Locatie
Engels Meeting & Conference Center
Stationsplein 45
3013 AK Rotterdam

Omschrijving
Ook dit jaar ligt de nadruk op nieuwe ontwikkelingen in de hematologie en de dagelijkse praktijk. De dag zal verdeeld worden over round tables en plenaire sessies.

Deelname 
I.v.m. de onvoorspelbaarheid van COVID19 organiseren we de nascholing in hybride vorm. Deelname is definitief na ontvangst van de betaling.

Inlichtingen & aanmelding
Voor uw aanmelding en overige informatie kunt u terecht bij het secretariaat van de afdeling Hematologie per e-mail: regionalenascholing.hematologie@erasmusmc.nl

Vier zeer bijzondere webinars over Acute Lymfatische Leukemie

Bijzondere webinars over Acute Lymfatische Leukemie bekeken vanuit de zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling en de patiënt.

9 november 2021 van  20.00 uur - 21.00 uur
23 november 2021 van  20.00 uur - 21.00 uur
7 december 2021 van  20.00 uur - 21.00 uur
21 december 2021 van  20.00 uur - 21.00 uur

Meer informatie

‘Goochelen met getallen’ en ‘Wat de cellen je vertellen’

Datum
29 september 2021 - Save the date!

Tijd
19.00 - 21.00 uur

Locatie
Online

Omschrijving
Ben je werkzaam binnen de hematologie of oncologie?
Dan zijn deze webinars interessant voor jou:
‘Goochelen met getallen’ en
‘Wat de cellen je vertellen’

Accreditatie is aangevraagd voor verpleegkundig specialisten (VSR), verpleegkundigen (V&VN), physician assistants (NAPA) en praktijkondersteuners (NVvPO)

 

 

 

 

E-learning Bewegen en kanker voor verpleegkundigen

Voor mensen met kanker is het wenselijk dat ze in een vroeg stadium worden gewezen op het belang van bewegen en de mogelijkheden hierbij. Om verpleegkundigen hierbij handvatten te geven is de e-learning Bewegen bij kanker ontwikkeld door Noordhoff in samenwerking met V&VN Oncologie en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), namens de partners van het Landelijk Overleg Paramedische en Psychosociale Oncologische Zorg (LOPPSOZ). Een interview met Kim van Leeuwen, oncologie-/senior verpleegkundige (Haga Ziekenhuis), lid themawerkgroep Psychosociale zorg V&VN Oncologie en betrokken bij de ontwikkeling van deze e-learning.

Meer informatie
De e-learning Bewegen en kanker is gratis voor leden van V&VN Oncologie. De kosten voor niet-leden is € 30,--. De e-learning is geaccrediteerd door V&VN met 1 punt. Voor meer informatie en deelname: bekijk de ZorgPad Professional catalogus.

Naast de e-learning Bewegen en kanker is er ook een e-learning en een masterclass psychosociale zorg voor verpleegkundigen ontwikkeld. Met in de masterclass ook aandacht voor bewegen en kanker.

Bestel dit leerpad

Webinars indolent non-hodgkinlymfoom en multipel myeloom

Dit webinar heeft al plaatsgevonden, u dient ingelogd te zijn om het terug te kijken.

Terugkijken

Masterclass CLL

Vanuit de TWG Hematologie hebben we dit jaar op verschillende plaatsen in het land een masterclass CLL gegeven.

Hiervan is van de presentatie van de VS een webinar gemaakt met informatie over de rol van de VS in de toekomst bij CLL.

Deze is te bekijken via deze link.

Hiervoor dien je je wel aan te melden, maar is ook goed voor 1 accrediatiepunt.

Aanmelden/deelnemen

Dutch Hematology Congress 2022

Het programma voor het komende congres is alweer vollop in ontwikkeling.
Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het Dutch Hematology Congress op 19, 20 en 21 Januari 2022. Het verpleegkundig Symposium staat gepland op 19  januari 2022. We  hopen van harte dat we het 15e DHC in 2022 weer als een live event kunnen organiseren.  

Deze compacte nascholing is voor alle hematologen, internisten, kinderartsen, arts-assistenten, studenten, radiotherapeuten, oncologen, pathologen, arts-assistenten, klinisch chemici, laboratoriumartsen, datamanagers, (research)verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, onderzoekers, analisten en alle andere belangstellenden in Nederland en België, dé manier om op de hoogte gebracht te worden van de laatste ontwikkelingen in de hematologie. Onze industriële partners zijn ook vertegenwoordigd, u wordt van harte uitgenodigd om met hen in contact te treden.

Verpleegkundig Symposium
De TWG Hematologie, onderdeel van V&VN oncologie, organiseert in samenwerking met het Dutch Hematology Congress opnieuw het symposium voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Er wordt een afwisselend programma gepresenteerd. Het programma volgt zo spoedig mogelijk!

Meer informatie

EHA 2022

Save the date

June 9 - 12, 2022

Taking place virtually and hosted in Vienna, Austria.More information

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!