9 maart LIVE: Post-ASH Update voor verpleegkundigen

Er zijn continue allerlei ontwikkelingen gaande in de behandeling van patiënten met hemato-oncologische tumoren. Tijdens deze geaccrediteerde e-learning (19.00 - 20.30) wordt u als verpleegkundige of verpleegkundig specialist bijgepraat over de huidige stand van zaken en praktische vraagstukken m.b.t. AML, sikkelcelziekte en COVID-19 bij hematologische patiënten. Vanzelfsprekend staat bij dit programma de vertaalslag naar de verpleegkundige praktijk centraal.

In dit programma wordt speciale aandacht besteed aan de meest recente (onderzoeks)ontwikkelingen die eind 2020 zijn gepresenteerd tijdens het grootste hematologiecongres van het jaar: de Annual Meeting van de American Society of Hematology (ASH).

Tijdens deze nascholing wordt elk onderwerp eerst door een deskundige hematoloog ingeleid en uitgediept. Daarna wordt elk onderwerp onder leiding van presentatrice Inge Diepman nabesproken door het verpleegkundige discussiepanel en de artsen. Als live-kijker kunt u tijdens het programma vragen insturen naar de studio.

Lees meer

2nd European Myeloma Network Meeting

Van 3 tot en met 6 maart 2021 vindt het EMN myleoom congres digitaal plaats, als je je voor 25 februari inschrijft als nurse, zijn de kosten slechts € 50,00!

Programma 

Inschrijven

Webinars voor én door zorgprofessionals over therapie(on)trouw

Mag ik jouw aandacht vragen voor het volgende? Dit voorjaar vindt een drietal live webinars plaats waar onder andere Carolien Burghout als programmacommissielid aan de ontwikkeling heeft meegewerkt en ook als spreker bij zal optreden. Het hoofdthema van de webinarserie is ‘Therapie(on)trouw in de oncologie’.

De webinars zijn bedoeld voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten en zijn ook voor deze groepen geaccrediteerd door V&VN en VSR (per webinar 1 punt). 

Data, tijden en thema’s:

Donderdag 4 februari 2021, 20.00-21.00 uur, Therapie(on)trouw: feiten en fabels
Dinsdag 2 maart 2021, 20.00-21.00 uur, Therapie(on)trouw: bijwerkingenmanagement
Donderdag 8 april 2021, 20.00-21.00 uur, Therapie(on)trouw: monitoring in de praktijk
   

Meer informatie én de mogelijkheid om te registreren is ook te vinden op onderdeloep.online.

Hopelijk zien we je bij (een of meerdere van) deze webinars! Heb je vragen, stel ze hier

Registreer voor alle webinars!

Plenaire bijeenkomsten TWG Hematologie

De vergaderdata voor de plenaire bijeenkomsten van de TWG Hematologie zijn:

Donderdag 11 maart 2021
Dinsdag 12 oktober 2021

Wij gaan er voorlopig van uit dat de bijeenkomsten online zullen plaatsvinden. Beide keren zal dit zijn van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Mochten jullie een goed voorstel hebben voor een spreker (presentatie van 20-25 minuten), dan is dat altijd welkom!

Groeten,

namens het bestuur TWG Hematologie,


Rixt Bode

Nieuwe behandelopties voor CLL en de plaatsbepaling van BTK-remmers

Tijdens het webinar op 3 december a.s. gaan prof. Arnon Kater en prof. Jennifer Brown in op:

• Data nieuwe BTK-remmers
• Klinische ervaring met BTK-remmers 

Daarbij bespreken ze tevens de vragen die binnenkomen van kijkers over deze onderwerpen.

Meld u nu aan voor dit webinar met behulp van deze link en stel tijdens de uitzending uw vraag over de plaatsbepaling van BTK-remmers bij de behandeling van CLL.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent live mee te kijken, kunt u de uitzending na afloop on-demand terugkijken.

Meld u hier aan!

Dutch Hematology Congres (DHC)

De virtuele editie van het verpleegkundig symposium tijdens het Dutch Hematology Congres (DHC) is gepland op donderdag 21 januari 2021 in de ochtend van 9.00 uur tot 13.15 uur.

De TWG Hematologie, onderdeel van V&VN Oncologie, organiseert in samenwerking met het Dutch Hematology Congress opnieuw het symposium voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Er wordt een afwisselend programma gepresenteerd, waarbij aandacht is voor hematologische ziektebeelden, diagnostiek en behandeling. Het programma is compacter dan andere edities maar beval drie waardevolle klinische educationals.

Dit jaar is er helaas geen gelegenheid tot het insturen van een abstract voor het verpleegkundig symposium.

De kosten voor het virtuele symposium zijn € 25,00. We kijken uit naar jullie virtuele aanwezigheid.

Meer informatie

Masterclass CLL

Vanuit de TWG Hematologie hebben we dit jaar op verschillende plaatsen in het land een masterclass CLL gegeven.

Hiervan is van de presentatie van de VS een webinar gemaakt met informatie over de rol van de VS in de toekomst bij CLL.

Deze is te bekijken via deze link.

Hiervoor dien je je wel aan te melden, maar is ook goed voor 1 accrediatiepunt.

Aanmelden/deelnemen

E-learning Bewegen en kanker voor verpleegkundigen

Voor mensen met kanker is het wenselijk dat ze in een vroeg stadium worden gewezen op het belang van bewegen en de mogelijkheden hierbij. Om verpleegkundigen hierbij handvatten te geven is de e-learning Bewegen bij kanker ontwikkeld door Noordhoff in samenwerking met V&VN Oncologie en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), namens de partners van het Landelijk Overleg Paramedische en Psychosociale Oncologische Zorg (LOPPSOZ). Een interview met Kim van Leeuwen, oncologie-/senior verpleegkundige (Haga Ziekenhuis), lid themawerkgroep Psychosociale zorg V&VN Oncologie en betrokken bij de ontwikkeling van deze e-learning.

Meer informatie
De e-learning Bewegen en kanker is gratis voor leden van V&VN Oncologie. De kosten voor niet-leden is € 30,--. De e-learning is geaccrediteerd door V&VN met 1 punt. Voor meer informatie en deelname: bekijk de ZorgPad Professional catalogus.

Naast de e-learning Bewegen en kanker is er ook een e-learning en een masterclass psychosociale zorg voor verpleegkundigen ontwikkeld. Met in de masterclass ook aandacht voor bewegen en kanker.

Bestel dit leerpad

Webinars indolent non-hodgkinlymfoom en multipel myeloom

Je kunt je nu inschrijven voor het webinar van 4 december over indolent non-hodgkinlymfoom en dat van 11 december over multipel myeloom.

4 december, 16.00 – 17.00 uur, indolent non-hodgkinlymfoom
Wat gebeurt er met de cellen in je lichaam als je indolent non-hodgkinlymfoom hebt? Wat zijn de symptomen en welke onderzoeken worden er ingezet? Waarom wordt de ziekte vaak niet meteen behandeld en hoe veilig is een wait-and-seebeleid? Wat is op dit moment de standaardbehandeling en welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Deze en nog veel meer vragen beantwoordt hoogleraar hematologie Marie José Kersten van het Amsterdam UMC.
Schrijf je nu in!

11 december, 11.45 – 12.45 uur, multipel myeloom
Wat gebeurt er met de cellen in je lichaam als je multipel myeloom hebt? Wat zijn de symptomen en welke onderzoeken worden er ingezet? Wat is op dit moment de standaardbehandeling en welke nieuwe ontwikkelingen zijn er? Gaat CAR-T-celtherapie een rol in de behandeling spelen? Deze en nog veel meer vragen beantwoordt hoogleraar hematologie Sonja Zweegman van het Amsterdam UMC.
Schrijf je nu in!

Heb je vragen over indolent non-hodgkinlymfoom of multipel myeloom die je graag beantwoord wil zien tijdens de webinars? Stuur een mail naar webinar@hematon.nl. De sprekers zullen dan proberen deze vragen te beantwoorden tijdens hun webinar. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!