V&VN Oncologie heeft voor de Oncologieverpleegkundigen hun specifieke expertise beschreven.  

Aan de inhoud van dit Expertisegebied hebben zo'n 200 oncologieverpleegkundigen uit het hele land en enkele docenten aan verpleegkundige vervolgopleidingen meegewerkt. 

Zij kwamen bijeen in acht rondetafelbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten is gediscusieerd over wat de oncologieverpleegkundige onderscheidt.  Vervolgens hebben een leesgroep van 10 personen, 4 patiënten en 2 patiëntvertegenwoordigers van Levenmetkanker het opgestelde Expertisegebied gelezen en er feedback op gegeven. 

Het Expertisegebied is bestemd voor oncologieverpleegkundigen zelf, voor docenten, patiënten en voor samenwerkingspartners van de oncologieverpleegkundigen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Het bestuur van V&VN Oncologie is trots op het ‘product’.

De lancering vond op 11 juni 2015 plaats op het AvL congres ‘oncologie in perspectief’

Korte film van de lancering: https://youtu.be/_RYSbg8uWE0 

Lange film van de lancering: https://youtu.be/VQmw3mhPUKE 

Het nieuwe expertisegebied is hier te downloaden

 

Het Expertisegebied oncologieverpleegkundige is een aanvulling op het beroepsprofiel verpleegkundige welke is gemaakt door V&VN.

--------------------------------------------------------------------------------

V&VN centraal heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de nieuwe beroepsprofielen. Meer informatie hierover lees hier

Binnen V&VN Oncologie is nu de discussie gestart hoe binnen de oncologie omgegaan moet worden met de zorgkundige en de verpleegkundige. Hoe die zich tot elkaar verhouden en hoe de opleidingen hierop in kunnen spelen. Als er nieuws of ontwikkelingen zijn lees je dat hier.

Korte film lancering Expertisegebied Oncologieverpleegkundige

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)