De ‘International Society of Nurses in Cancer Care’ (ISNCC) is een wereldwijde organisatie voor oncologieverpleegkundigen. In totaal hebben zij meer dan 60.00 leden werkzaam in de oncologieverpleging. Sinds 2012 is V&VN Oncologie hier ook lid van. Dit betekent dat ieder lid van V&VN Oncologie ook lid is van ISNCC.

De missie van de ISNCC is om de rol van de oncologieverpleegkundigen wereldwijd te vergroten om de globale last van kanker te verminderen.

De ISNCC is een internationale organisatie die zich wijdt aan de volgende doeleinden:

1. Verbeteren van de gezondheid en welzijn van mensen met een risico op kanker en mensen die leven met kanker. De ISNCC bepaald samen met haar wereldwijde partners welke richting de oncologieverpleging, gezondheidsbeleid en initiatieven op het gebied van kankerbehandeling op moet om de gezondheid en welbevinden van mensen over de hele wereld te verbeteren.
2. Het promoten van de verpleegkundige rol in het verbeteren van de oncologische zorg. De ISNCC voert een wereldwijde organisatie aan van oncologieverpleegkundigen om nieuwe innovaties en strategieën te delen en te bediscussiëren.
3. Ontwikkelen van verpleegkundig leiderschap in de oncologische zorg. De ISNCC ondersteunt wereldwijd de ontwikkeling van bestaande en nieuwe verpleegkundige leiders.

De ISNCC gaf ook vier maal per jaar een nieuwsbrief uit. Voor een overzicht van de nieuwsbrieven, klik hier.
Klik hier om in plaats van de nieuwsbrieven nu de ISCNN blog te bekijken.

De ISNCC heeft ook diverse mogelijkheden voor online Education.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)