Witboek 2022

  • 8 juni 2022
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Witboek 2022

‘Wij zijn er voor mensen in hun bangste en kwetsbaarste momenten.’

Op 8 juni jl. overhandigde Aart Eliens, samen met Hanny Siemens, het eerste exemplaar van het Witboek 2022 aan Wieke Paulusma, Kamerlid voor D’66 en één van de twee verpleegkundigen in de Tweede Kamer.

 Het Witboek laat 1.162 zorgmedewerkers (gediplomeerden en studenten) aan het woord over hun vak. Helpenden, verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten beantwoordden in het Witboek vijf vragen:
1. Wat is mooi aan je vak en wat zijn de redenen waarom je als zorgmedewerker of student je vak met tevredenheid uitoefent?
2. Wat is de waarde van verplegen en verzorgen voor de zorgvrager?
3. Wat levert verplegen en verzorgen op voor de beroepsgroepen (artsen, diëtisten, fysiotherapeuten etc.) waarmee verplegend personeel samenwerkt?
4. Wat is de waarde van verplegen en verzorgen voor de samenleving?
5. Kun je in één woord aangeven wat voor jou de kern of het mooie van je vak is?

Het Witboek bevat een reeks korte en sprekende citaten uit de 1.162 reacties op deze vragen. Doel van het Witboek 2022 is een positief imago van de beroepen in de verpleging en verzorgen uit te stralen, om hiermee het beroep aantrekkelijk te maken voor jonge mensen die staan voor hun beroepskeuze. Maar het doel is ook om ‘zittend’ personeel er nog eens aan te herinneren hoe mooi en belangrijk hun vak is.

                         

 

Meer informatie en downloaden Witboek 2022

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)