Vijf vragen aan Marisa Geukes

  • 26 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Marisa Geukes

Marisa Geukes is verpleegkundig specialist GE Oncologie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en ze is actief bij de afdeling V&VN Oncologie van Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland (V&VN) als voorzitter van de Tumorwerkgroep GE. Ze zit ook nog eens in de werkgroep Passend behandelplan van Regionale oncologienetwerken. In dat thema is netwerkcasemanagement een belangrijk speerpunt.

01. Waarom vind jij het belangrijk om je sterk te maken voor een passend behandelplan?“ Een passend behandelplan voor iedere oncologische patiënt met een belangrijke rol voor het samen beslissen, daar draait het om. Je zou zeggen dat het voor zich spreekt waarom dit belangrijk is, maar uit onderzoek blijkt dat wij wel heel vaak denken dat wij de patiënt een keuze geven, maar dat dat in de praktijk niet helemaal zo uitpakt. Om echt tot een passend behandelplan te komen, is het belangrijk om naast het tumorspecifieke plan, de wensen, doelen en voorkeuren van de patiënt inzichtelijk te hebben. Met de werkgroep Passend behandelplan hebben we daar een handreiking voor ontwikkeld die door ieder ziekenhuis gebruikt kan worden.”

Lees ook: https://oncologienetwerken.nl/nieuws/artikel/casemanagement-smeedt-de-zorg-samen.

Lees verder

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)