Rapport ‘Uitgezaaide kanker in beeld’

  • 6 oktober 2020
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Uitgezaaide Kanker In Beeld

Het rapport ‘uitgezaaide kanker in beeld’ geeft inzicht in het aantal patiënten met uitgezaaide kanker, de behandeling, de overleving en de kwaliteit van leven van patiënten en hun naasten. De interviews met patiënten en zorgverleners slaan de brug van de cijfers naar de praktijk. In het rapport worden handvatten aangereikt om de zorg voor de patiënt met uitgezaaide kanker zo goed mogelijk in te richten. Zo dragen ruime aandacht voor kwaliteit van leven, gezamenlijke besluitvorming, proactieve zorgplanning en vroegtijdige inzet van palliatieve zorg bij aan goede zorg. Afstemming van de zorg in elke fase van de ziekte is hierbij essentieel.  

Met dit rapport vraagt IKNL alle betrokken partijen - in het bijzonder de medische beroepsverenigingen, beleidsmakers in de zorg, ziekenhuizen en patiëntenorganisaties - met de aanbevelingen aan de slag te gaan om zo de best passende zorg te kunnen bieden aan de patiënt met uitgezaaide kanker. 

Meer informatie
NKR-symposium: Uitgezaaide kanker in beeld

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)