Publicatie paperback Kanker

  • 13 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Paperback Kanker

Over Kanker
Vroeg of laat krijgt een op drie Nederlanders kanker. En hoe ouder, hoe groter de kans op deze ziekte. Preventie is dan ook een van de grootste uitdagingen van de 21e eeuw. De inschatting is dat door gezonder te leven 40 procent van alle kankergevallen kan worden voorkomen. Ook kan sterfte worden teruggedrongen door vroegtijdige opsporing.

Er zijn inmiddels goede behandelingen, in de vorm van opereren, bestralen en chemo- en immuuntherapie, maar die werken nog niet voor iedereen en ook niet voor elke kankersoort. Er zijn weliswaar steeds meer overlevers, maar er gaan ook nog veel mensen dood. Welke veelbelovende behandelingen voor zeldzame of uitbehandelde kankersoorten worden er momenteel onderzocht?

Hierover gaat dit boek. Onderzoekers en artsen die met patiënten met kanker te maken hebben, vertellen over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek: van vroege opsporing en diagnose tot behandeling. Ook is te lezen hoe er gezocht wordt naar manieren om het leven met en na kanker zo goed mogelijk te maken.

Over de auteurs en redactie
Het boek werd samengesteld door prof. dr. Carla van Gils (KWF) en prof. dr. Elisabeth de Vries (UMCG). De 56 (!) auteurs zijn onderzoekers en artsen van Amsterdam UMC, Cancer Center Amsterdam, Catharina ziekenhuis Eindhoven, Erasmus MC Rotterdam, Hubrecht Instituut, NKI – Antoni van Leeuwenhoek, LUMC, Oncode Instituut, Radboudumc UMCG, UMC Utrecht, Universiteit Maastricht, Universiteit Twente, Vrije Universiteit Amsterdam, Wilhelmina ziekenhuis Assen.

Meer informatie
Paperback Kanker is voor € 15,- te bestellen in de webshop.

Bestellen paperback Kanker

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)