Masterclasses Psychosociale Zorg

  • 29 maart 2023
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
170410 Mv Venvn Bernhoven T0i3705

Masterclass Psychosociale Zorg d.d. 2 juni 2023

Als een patiënt te horen krijgt dat hij of zij een oncologische aandoening heeft dan krijgen de patiënt en zijn naasten veel informatie en emoties te verwerken. Wat kun jij als verpleegkundige hierin voor een patiënt betekenen? Hoe maak jij emoties bespreekbaar en hoe verwijs je zo nodig door naar gespecialiseerde psychologische zorg? In deze masterclass geven we jou handvatten voor het bieden van basale psychosociale oncologische zorg.

Psychosociale zorg van de verpleegkundige
Verpleegkundigen hebben een belangrijke rol in de basale psychosociale zorg. Je begeleidt en ondersteunt de patiënt en naaste en signaleert tijdig of er behoefte is aan gespecialiseerde zorg. Het verlenen van psychosociale zorg is niet altijd makkelijk. Hoe onderzoek je psychosociale behoeften? Hoe blijf je deze monitoren? Hoe ga je om met verschillende uitingen van de patiënt en zijn naasten, bijvoorbeeld intens verdriet, of boosheid waarmee je onder druk wordt gezet? Wanneer is het tijd om een patiënt door te verwijzen en naar wie verwijs je dan? Hoe bewaak je eigen grenzen? Welke tips en handvatten kunnen je ondersteunen bij het verlenen van psychosociale zorg?

Lees verder: masterclass Psychosociale Zorg

Verdiepingsmasterclass psychosociale zorg d.d. 13 juni 2022

Als (oncologie)verpleegkundige of verpleegkundig specialist ondersteun je regelmatig op het gebied van psychosociale problemen. Een patiënt wil bijvoorbeeld van jou informatie over re-integeren op het werk. Voel je je hiervoor voldoende toegerust? Een andere patiënt vraagt wat hij het beste kan doen en laten rond voeding of beweging tijdens en na de behandeling. Welke informatie en adviezen geef je? En misschien biedt je patiënt een opening op het gebied van zijn relatie en seksualiteit, hoe ga jij hierover in gesprek?

V&VN Oncologie en Vestalia organiseren een nieuwe masterclass waarin je de mogelijkheid wordt geboden om je in een aantal onderwerpen verder te verdiepen. Tevens worden nieuwe e-learnings ontwikkeld.

Verdiepingsmasterclass
In deze masterclass ontvang je state of the art kennis, oefen je met vaardigheden en wissel je uiteraard ook ervaringen uit met je collega’s. Je volgt 3 workshops rondom de volgende onderwerpen:
- In gesprek over seksualiteit
- Survivorship care planning; een belangrijke rol voor voeding en bewegen!
- Terugkeer naar werk

In deze masterclass ontvang je verdiepende kennis, technieken en inzichten om je eigen psychosociale ondersteuning te verstevigen.

Lees verder verdiepingsmasterclass psychosociale zorg

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)