Leerpad Psychosociale zorg bij hersentumoren en metastasen helpt verpleegkundigen, patiënten én naasten

  • 14 december 2023
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Laptop Online

Psychosociale zorg is belangrijk bij kankerpatiënten. Bij patiënten met hersentumoren en -metastasen zijn deze zorg en begeleiding extra complex, omdat kwaadaardige hersentumoren en hersenmetastasen naast psychosociale ook neurologische gevolgen hebben. Patiënten kunnen te maken krijgen met vervelende bijeffecten van de niet te genezen ziekte en/of behandeling daarvoor. Naasten lopen vaak tegen specifieke problemen aan, zoals de omgang met karakter- en gedragsveranderingen. Tijd voor een speciale e-learning dus.

Het nieuwe leerpad Psychosociale zorg bij hersentumoren/-metastasen is een verdieping op het leerpad Psychosociale zorg bij kanker en een aanvulling op de serie e-learningmodules rondom zorg voor kankerpatiënten. Deze serie ontwikkelde Noordhoff Zorg in samenwerking met V&VN Oncologie en Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), namens de Taskforce Cancer Survivorship Care. Hoe kijken Miranda Velthuis, senior adviseur van IKNL, en Monique Baas, verpleegkundig consulent neuro-oncologie LUMC, lid van V&VN en LWNO-v, terug op de samenwerking? Wat vinden ze van de reeks e-learnings die nu klaarstaat voor verpleegkundigen, in het bijzonder van dit nieuwste leerpad?

Serie leerpaden  

“Na leerpaden over voeding, beweging, intimiteit en seksualiteit bij kanker en kanker en werk, gaan we met een nieuw leerpad over psychosociale zorg bij hersentumoren en metastasen specifiek voor deze doelgroep meer de diepte in”, begint Miranda. “Dit nieuwe leerpad is bedoeld voor oncologisch verpleegkundigen die intra- of extramuraal zorgdragen voor patiënten met hersentumoren of metastasen en hun naasten.” 

Lees meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)