E-learning Monitoring en therapietrouw bij CML voor verpleegkundig specialisten

  • 3 februari 2020
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie

Op www.cme-academy.nl is een nieuwe e-learning beschikbaar over twee belangrijke aspecten bij de behandeling van chronische myeloïde leukemie (CML).  

Het eerste deel van de e-learning behandelt de monitoring van de BCR-ABL-waarden van CML-patiënten en de mutatieanalyse bij resistentie. Het monitoren van de patiënt door middel van het meten van de BCR-ABL-waarden om de drie maanden is van groot belang om de respons op therapie te kunnen bepalen en om na te kunnen gaan of de medicatie aanslaat. Wanneer de BCR-ABLwaarden stijgen, ondanks adequate therapie, kan er sprake zijn van een mutatie waarvoor resistentie voor een behandeling ontstaat. 

Het tweede deel besteedt aandacht aan therapietrouw en ontrouw. Hoe kunt u uitvragen of een patiënt (nog) therapietrouw is? Hoe herkent u patiënten die therapie-ontrouw zijn? En hoe kunt u patiënten helpen om therapietrouw te zijn?

In de e-learning worden informatieve video’s afgewisseld met verhelderende teksten, figuren en animaties. Toetsing vindt tijdens de gehele e-learning plaats, zodat u uw opgedane kennis direct in de praktijk kunt brengen. De e-learning is voor 2 punten geaccrediteerd door het Verpleegkundig Specialisten Register. 

Auteurs
Drs. C.L.M. Boons, gezondheidswetenschapper, VUmc
C.M. Eeltink, verpleegkundig specialist, VUmc
Dr. B.A. van der Reijden, moleculair bioloog, Radboudumc  

Aanmelden
De cursus is gratis te volgen voor medisch professionals op www.cme-academy.nl. CME-Academy is een platform met geaccrediteerde e-learnings voor huisartsen, medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. De cursussen zijn gemaakt door experts op het betreffende vakgebied en zijn actueel en compleet.  Deze e-learning is mede mogelijk gemaakt door Incyte Biosciences.   

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.