Boekpresentatie 10 jaar netwerk VSO

  • 18 april 2024
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Onco 10 Jaar VSO

10 jaar Netwerk VSO

Tijdens het voorjaarsymposium van het netwerk Verpleegkundig Specialisten Oncologie (VSO) is het jubileumboek “10 jaar Netwerk VSO” gepresenteerd. Remco Albers, vicevoorzitter van het bestuur V&VN Oncologie, heeft namens V&VN Oncologie een exemplaar van het jubileumboek in ontvangst mogen nemen.

V&VN Oncologie is trots op wat haar netwerk van verpleegkundig specialisten in oncologie, hematologie en palliatieve zorg in de afgelopen 10 jaar heeft bereikt, ontwikkeld en gepositioneerd.

Verpleegkundig specialisten in de oncologie hebben uitgebreide kennis van kanker en de behandeling ervan. Ze zijn opgeleid om complexe zorg te leveren en kunnen klinische beslissingen nemen die essentieel zijn voor de behandeling en het welzijn van patiënten. Deze specialisten bieden continue zorg gedurende het hele behandeltraject, van diagnose tot nabehandeling en palliatieve zorg. Dit zorgt voor een stabiel en vertrouwd contactpunt voor patiënten, wat hun ervaring en comfort aanzienlijk verbetert. Ze spelen een cruciale rol in het informeren, ondersteunen en begeleiden van patiënten en hun families door het complexe landschap van kankerzorg. Dit omvat het geven van emotionele ondersteuning, het uitleggen van behandelingsopties en het helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen. Veel verpleegkundig specialisten zijn betrokken bij klinisch onderzoek en blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de oncologie en palliatieve zorg. Dit zorgt ervoor dat patiënten toegang hebben tot de meest geavanceerde behandelingen en zorgpraktijken. Door hun uitgebreide rol kunnen verpleegkundig specialisten bijdragen aan kostenbesparingen binnen de gezondheidszorg door efficiënte en effectieve zorg te bieden, wat leidt tot kortere ziekenhuisopnames en minder heropnames. De combinatie van deze factoren maakt de verpleegkundig specialist oncologie een onmisbare schakel in de moderne oncologische zorg, die bijdraagt aan betere patiëntuitkomsten en een hogere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.

Tijdens de boekpresentatie benadrukte Remco Albers dan ook dat de verbinding tussen de twee beroepsgroepen binnen dezelfde vereniging versterkt moet worden. Meer samenwerking en verbinding tussen deze groepen is cruciaal. Het is de taak van V&VN Oncologie om hierin te faciliteren.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)