Boek ‘Mijn Tegenkracht’ biedt zorgprofessionals richting

  • 7 oktober 2021
  • Nieuwsbericht
  • Oncologie
Cover Boek (002)

Boek ‘Mijn Tegenkracht’ biedt zorgprofessionals richting

De  diverse en indringende ervaringen van kankerpatiënten zijn vastgelegd in dit bijzondere boek. Patiënten die plotseling geconfronteerd werden met kanker, vertellen openhartig over hun ziekte en wat de persoonlijke sportbegeleiding met hen deed. Zij geven allen aan hoe zij door het sportprogramma veel sneller herstelden en veel eerder dan gemiddeld terugkeerden naar hun werk. Patiënten die deelnamen aan het sportprogramma  gaven unaniem aan dat de kwaliteit van leven is tijdens de behandelingen significant beter was door te sporten en te bewegen. 

Naast deze verhalen ook die van hun zorgprofessionals, zoals bij voorbeeld een oncoloog, een sportarts, een oncologie fysiotherapeut, een psycholoog, een diëtist en een fitnesstrainer. De zorgprofessionals geven aan dat de patiënten een betere verwerking van hun oncologische behandelingen hebben. Maar ook een wetenschapper, een werkgever en een re-integratiebegeleider vertellen vanuit hun vak wat kanker en bewegen doet met patiënten.

Het boek geeft verder allerlei zinvolle informatie over mentale en fysieke ondersteuning. Het boek is daarmee een unieke gids voor patiënten en die willen kiezen voor sporten en bewegen en iedereen die wil weten wat de op-maatprogramma’s voor enorm positief effect hebben op het leven van kankerpatiënten.

Het boek is voor leden van V&VN Oncologie voor een gereduceerd tarief van €12,50 te verkrijgen via info@tegenkracht.nl.  

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!