Oncologiedagen

Sinds 1981 worden jaarlijks de V&VN Oncologiedagen (OD) voor verpleegkundigen georganiseerd. Aanvankelijk begonnen als initiatief van een aantal enthousiaste verpleegkundigen, is dit jaarlijks evenement uitgegroeid tot een begrip. Het is het grootste gespecialiseerde verpleegkundige congres van Nederland en één van de grootste van Europa. Het specialisme oncologie blijft zich ontwikkelen. Een congres als de OD is dan ook hét evenement van het jaar waar je als betrokken zorgverlener bij wilt zijn om je bij te scholen en te netwerken.

De organisatie van de V&VN Oncologiedagen is in handen van de commissie V&VN Oncologiedagen, onderdeel van de V&VN Oncologie. De commissie bestaat uit collega’s van diverse werkvelden binnen de oncologie/hematologie. De commissie streeft naar een professioneel programma dat voor iedereen iets te bieden heeft en dat rekening houdt met verschillende niveaus van kennis en expertise. Ontwikkelingen binnen de oncologische zorg, zowel in de literatuur als in de praktijk, worden vertaald naar inspirerende sessies die als doel hebben de deskundigheid van de (verpleegkundige) professionals  te bevorderen.

De leden van de commissie V&VN Oncologiedagen dagen jou uit om mee te denken over het programma van de V&VN  Oncologiedagen! Interesse om als tijdelijk lid toe te treden aan de commissie? Neem vrijblijvend contact op met onze vice-voorzitter Siska Rekmans via mail s.rekmans@olvg.nl of bezoek onze stand tijdens de  V&VN Oncologiedagen.

Voor meer informatie zie de website: www.oncologiedagen.nl.

 

Op de hoogte blijven?
Wil je op de hoogte blijven over de V&VN Oncologiedagen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Oncologiedagen Vak En Vliegwerk

Annulering V&VN Oncologiedagen 2020

Helaas heeft V&VN Oncologie, door de coronacrisis, het besluit moeten nemen om de V&VN Oncologiedagen van november 2020 te annuleren. Deze congresdagen staan normaliter in het teken van kennisdeling, ontmoeting en verbinding. Met name de laatste twee thema’s zijn moeilijk te verenigen binnen de huidige richtlijnen van het RIVM en de onzekerheid over het verdere beloop van de coronacrisis. Deze argumenten vormen de basis om te besluiten het congres in deze fysieke vorm te annuleren. Uiteraard betreurt V&VN Oncologie het zeer dat deze inspirerende en goedbezochte congresdagen niet doorgaan, maar denkt tegelijkertijd dat dit het meest verstandige besluit is gezien de omstandigheden.

Om aan de behoefte aan deskundigheidsbevordering te kunnen voldoen, wordt nu onderzocht welke alternatieve mogelijkheden er zijn om dit te laten plaatsvinden. Er wordt gedacht aan het organiseren van webinars of iets dergelijks voor onze oncologische zorgprofessionals (zie hieronder!). Vanzelfsprekend zal V&VN Oncologie jullie informeren via de verschillende communicatiekanalen wanneer hier meer duidelijkheid over is.

V&VN Oncologie gaat er vanuit dat op 16 & 17 november 2021 de V&VN Oncologiedagen weer als vanouds georganiseerd zullen gaan worden.

Mede namens  Commissie V&VN Oncologiedagen en het bestuur van de V&VN Oncologie,

Natascha Schrama en Cora Vegter

Oncologiedagen 2020 Webinars Tijden (1)

V&VN Oncologiedagen webinars ‘vak- en vliegwerk’ 

Ondanks het feit dat het moeilijke besluit is genomen om de V&VN Oncologiedagen 2020 -in fysieke vorm, vanwege de Corona-pandemie- te annuleren,  nodigt V&VN Oncologie jou uit voor deelname aan de V&VN Oncologiedagen webinars ‘vak- en vliegwerk’ op 16, 17 & 18 november 2020.

Op deze 3 avonden wordt, gedurende 2 uur, online stil gestaan bij onder andere colon-, pancreas-, long- en prostaatcarcinoom. Daarnaast is er ook aandacht voor hematologie, ouderen & kanker en palliatieve zorg. Momenteel worden de puntjes op de spreekwoordelijke i gezet binnen het programma en zal binnenkort te zien zijn op de website.

V&VN Oncologie gaat er vanuit dat op 16 & 17 november 2021 de V&VN Oncologiedagen weer als vanouds georganiseerd zullen gaan worden.

Het bestuur V&VN Oncologie en de commissie V&VN Oncologiedagen heten je van harte welkom!

Wil je op de hoogte blijven van de actuele ontwikkelingen inzake de 38e V&VN Oncologiedagen, meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief. Je ontvangt dan met gepaste regelmaat updates rondom het programma, registratie en belangrijke deadlines!

Lees meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!