Ervaringsverhaal van Koen Vissers - Deelname aan de Masterclass Targettherapie met subsidie van V&VN Oncologie

Het bezoek aan de Masterclass Target van stichting Oncowijs was ontzettend leerzaam! Door vakkundige uitleg, presentaties en inbreng vanuit de groep ben ik meer te weten gekomen over de (bij)werking(en) , in- en outs, en verpleegkundige aandachtspunten van doelgerichte therapie en immunotherapie. Nu kan ik met meer kennis en een frisse blik mijn patiënten en collega’s  informeren over de therapie.

Middels enkele besprekingen tijdens onze dienst presenteer ik relevante aandachtspunten voor de therapieën die op onze afdeling frequent voorkomen.

Ik zou elke collega die regelmatig in contact komt met doelgerichte en/of immunotherapie adviseren de masterclass te volgen om hun deskundigheid te bevorderen op dit gebied. Zelfs voor verpleegkundigen die op dit moment de vervolgopleiding oncologieverpleegkundige volgen of recent deze opleiding behaald hebben biedt de masterclass een aanvulling op hun kennis.

De kennis die ik heb opgedaan tijdens de masterclass sluit nauw aan op mijn werkveld en zorgt ervoor dat ik voor patiënten betere zorg kan leveren en voor collega’s meer/betere kennis kan overdragen.

Het bezoek aan de masterclass gaf een kleine ruimte om te netwerken. Er werd vooral doorgepakt op de te doorlopen programma waardoor er weinig ruimte was om met andere collega’s te spreken.

Koen Vissers, oncologieverpleegkundige i.o., Afdeling Medische Oncologie, Radboud UMC, Nijmegen.

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)