Ervaringsverhaal van Charlotte Beukhof over International Society of Paediatric Oncology (SIOP), 12-15 oktober 2017, Washington D.C., USA.

Hieronder mijn antwoorden op de vragen over het buitenlandse congres wat ik heb bezocht, waar ik de subsidie voor heb mogen ontvangen.

Nogmaals dank voor de subsidie!!

1.Wat heeft het congresbezoek jou opgeleverd?

De update en nieuwste onderzoeken binnen de kinderoncologie en wederom de realisatie over welke goede zorg wij in Nederland kunnen bieden aan de kinderen met kanker (in vergelijking met de 3de wereld landen). Tevens was het ook heel erg goed om iedereen uit Nederland te ontmoeten (zeker gezien de grote ontwikkelingen komend jaar binnen de kinderoncologie), maar ook internationaal goede contacten op gedaan (zelfs de ideeen om een gezamenlijk onderzoek te doen en een internationaal artikel te schrijven).

2.Op welke wijze ga jij verkregen kennis overdragen op collegae?

Bij terugkomst ervaringen gedeeld met de collega’s

3.Zou jij collegae aanraden ook subsidie aan te vragen? Zo ja, geef in een zeer korte omschrijving aan, waarom en hoe je hen over zou willen halen.

Absoluut! Hierdoor was het voor mij mogelijk om dit buitenlandse congres te bezoeken!

4.Verwacht je dat je nieuwe inzichten vanuit het congres kunt  toepassen in jouw werk? Motiveer jouw antwoord.

Zeker! Interessante ontwikkelingen gehoord over de sarcomen, die ik al aan het bespreken ben met de kinderoncologen.

5.Betekent een congresbezoek voor jou tevens een kans om te ‘netwerken’? Zo ja, is een netwerk belangrijk voor jouw professionele contacten en jouw werkzaamheden en wat levert het jou op?

Ja! Juist op een buitenlandse congres spreek je elkaar langer en anders, dan op de werkvloer of een congres in Nl. Zeker dit jaar was het erg nuttig, gezien de ontwikkelingen binnen de kinderoncologie.

Charlotte Beukhof, Verpleegkundig specialist kinderoncologie, Afdeling Kinderoncologie, Emma Kinderziekenhuis/ Academisch Medisch Centrum, Amsterdam

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)