Ervaringsverhaal van Andrea Hofstee over de 'Oncologiedagen', 19-20 november 2019 in Ede met subsidie van V&VN Oncologie

Op 19 november ben ik naar één van de oncologiedagen in Ede geweest. Van de VenVN Oncologie heb ik hiervoor een subsidie mogen krijgen. Bij binnenkomst in de Reehorst was ik al onder de indruk, wat een mooie locatie! En wat was de dag goed georganiseerd met een vol programma, ontbijt- en lunchsessies en een app waarop actuele informatie te vinden was.

Samen met mijn collega’s van de afdeling oncologie/hematologie uit de Isala in Zwolle heb ik verschillende paralelsessies mogen bijwonen en veel kunnen leren. Door de ruimte tussen de sessies en de pauzes was er voldoende tijd om te netwerken en met andere zorgprofessionals ervaringen te delen over ons vakgebied.

Er is gelukkig ontzettend veel ontwikkeling binnen de oncologie. Dit werd ook op deze dag weer duidelijk. Het was een leuk en gevarieerd programma, met uiteenlopende onderwerpen.

Waar mijn interesse met name naar uitging was immuuntherapie. Immuuntherapie komt veel voor en wordt bij steeds meer tumoren toepast. Omdat wij zelf op de afdeling werken met immuuntherapie is kennis hierover voor mij essentieel. Ook vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied. Door verschillende sessies heb ik hierover veel kunnen leren.

Ook de aandacht rondom palliatieve zorg sprak mij aan. In één van de plenaire bijeenkomsten sprak Sander de Hosson. De casussen waren aangrijpend en herkenbaar. Palliatieve zorg is immers een groot onderdeel van ons werk. Hoe moeilijk en ontzettend mooi dit tegelijkertijd kan zijn. Het was inspirerend om hierover te horen.

De nieuwe kennis die ik op heb gedaan tijdens de oncologiedag wil ik graag delen met mijn collega's en dit zal ik doen door een presentatie te geven over immuuntherapie.

Ik raad mijn collega’s aan om subsidie aan te vragen, omdat het hierdoor mogelijk is om een congres te bezoeken buiten de beschikbare budgetten om. Zo wordt de stap nog makkelijker om je kennis te vergroten! Het is heel fijn dat de Venvn je hierin tegemoet kan komen. Ik zal collega’s informeren over de manier waarop de subsidie aangevraagd kan worden.

Ik kijk terug op een waardevolle, interessante en leerzame dag en bedank de VenVN hartelijk voor de subsidie.

Andrea Hofstee, Oncologieverpleegkundige afdeling Oncologie/Hematologie, Isala ziekenhuis, Zwolle.

 

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)