V&VN Patient Journey Congres 'Samen staan we Sterk'

  • 13 maart 2023
  • Congres/Symposium
  • Oncologie
Banner Patient Journey Congres

Datum
13 maart 2023

Congreslocatie
ReeHorst te Ede

Omschrijving
Samenwerking, tussen de verschillende disciplines, binnen de oncologische zorg is een hot item. Met name een centraal aanspreekpunt in deze zorg vormt een punt van aandacht. Hoe kunnen we elkaar vinden in elkaars expertise en hoe kunnen we de zorg zo optimaal mogelijk maken door de samenwerking vanuit een verschillende expertises te laten aan sluiten op elkaar.

De afdelingen V&VN Oncologie, V&VN Palliatieve Zorg, V&VN Technische Thuiszorg Verpleegkundigen en V&VN Pijnverpleegkundigen nodigen u van harte uit om deel te nemen aan het gezamenlijk congres wat zal plaatsvinden op 13 maart 2023, in de ReeHorst te Ede.

Het programma zal aan de hand van een patient journey vorm krijgen in een plenaire- en parallelle sessies waarbij het inzichtelijk en het gebruik maken van elkaars expertise in beeld komt. Vanuit samenwerking tussen de vier genoemde afdelingen wordt onderzocht wat er inmiddels mogelijk is in de oncologische/palliatieve nazorg in de thuissituatie en hoe we gezamenlijk een bijdrage kunnen leveren in de laatste levensfase van deze patiënten.

Op dit moment leggen we de laatste hand aan het programma waarbij verschillende onderwerpen aan bod zullen komen zoals:

- Begeleiding na een slecht-nieuwsgesprek
- Klinisch en palliatief redeneren vanuit verpleegkundig perspectief
- Psychosociale klachten en zingevingsvragen
- De mogelijkheden ten aanzien van medisch-technische mogelijkheden in de thuissituatie
- Wat is hospicezorg
- Ontwikkelingen t.a.v. overdragen naar elkaar binnen de verschillende lijnen van zorg

Ben je verpleegkundige, verpleegkundig specialist of heb je affiniteit met de oncologische zorg. Voel je uitgenodigd om deel te nemen aan dit UNIEKE V&VN SAMENWERKINGSCONGRES!

Meer informatie over het programma en registeren volgt op korte termijn. Houd je mailbox en/of de website in de gaten en noteer maandag 13 maart alvast in je agenda! 


Meer informatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!

Gerelateerd