Start Opleiding Ondersteuningsconsulent in de oncologie

  • 11 november 2020
  • Bijeenkomst
  • Oncologie

Datum
Woensdag 11 november
Dag 1: woensdag 11 november 2020 | 09:00 uur – 16:30 uur
Dag 2: woensdag 9 december 2020 | 09:00 uur – 16:30 uur
Dag 3: woensdag 13 januari 2021 | 09:00 uur – 16:30 uur
Dag 4: woensdag 10 februari 2021 | 08:00 uur – 17:30 uur

Tijd
Dagopleiding

Locatie
The Colour Kitchen, Utrecht

Omschrijving
Hoe voer jij het gesprek met oncologische patiënten en naasten over de gevolgen van kanker? Ontwikkel jouw kennis en vaardigheden met de opleiding tot ondersteuningsconsulent. Zo leer je om te informeren en te begeleiden bij vragen of zorgen over leven met kanker.

Gedurende de zes modules krijg je alle vereiste kennis, tools en vaardigheden aangereikt om invulling te geven aan deze unieke rol. De modules zijn met veel zorg samengesteld en ontwikkeld door Stichting Optimale Ondersteuning bij Kanker (OOK), op basis van ervaring met ondersteuningsconsulenten in de ziekenhuizen, het OOK Centrum en online via Mijn OOK. De opleiding is zo ontworpen, dat je als professional voldoende basis hebt om te voldoen aan het functieprofiel en in staat bent om de werkwijze toe te passen in het begeleiden van mensen met kanker en hun naasten.

Waar ga je onder andere mee aan de slag?

✔️ verbindend communiceren met patiënten en naasten aan de hand van de DISC-methode
✔️ eigen regie stimuleren, waardoor je de stap kunt zetten van 'zorgen voor' naar 'begeleiden van'
✔️ online begeleiding bieden bij kanker

Bekijk de volledige 4-daagse opleiding en schrijf je in voor het startmoment in november.

Voor wie? De opleiding tot ondersteuningsconsulent staat open voor oncologieverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, casemanagers oncologie, praktijkverpleegkundigen huisarts en gespecialiseerde (para)medische zorg- en hulpverleners zoals oncologie fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers met HBO opleidingsniveau en een aantoonbare specialisatie in de oncologie.

Lees meer

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.