Masterclass oncologie: Neuropathische pijn een erkend probleem?

  • 28 september 2020
  • Congres/Symposium
  • Oncologie

Datum
28 september 2020 

Tijd
20.30 – 22.00 uur

Locatie
Online 

Omschrijving 
Pijn is een veelvoorkomend symptoom bij patiënten met kanker. Dit blijkt uit een systematische review over de prevalentie van pijn in de afgelopen tien jaar. Zo rapporteerden 39% van de genezen patiënten, 55% van de patiënten tijdens anti-tumor therapie en 66% van de patiënten in de palliatieve of terminale fase, pijn1. Deze pijn blijkt in de praktijk niet altijd eenvoudig te behandelen.

Wordt neuropathische pijn altijd herkend en optimaal behandeld?
Relevante vragen nu de groep mensen die kanker overleeft in NL steeds groter wordt2. Een medisch oncoloog, neuroloog, verpleegkundig specialist hematologie en een pijnspecialist gaan hierover in discussie onder leiding van Tom van ’t Hek.

Uitsluitend voor voorschrijfbevoegden 
U kunt zich aanmelden indien u voorschrijfbevoegd bent door in te loggen op MedNet. Na het inloggen kunt u zich registreren voor deze online masterclass.

 

Meer informatie

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.