LIVE: Post-ASH Update voor verpleegkundigen

  • 9 maart 2021
  • Bijeenkomst
  • Oncologie
Post ASH

Datum
9 maart 2021 

Tijd
19.00 - 20.30 uur

Locatie
Online deelname 

Omschrijving
Er zijn continue allerlei ontwikkelingen gaande in de behandeling van patiënten met hemato-oncologische tumoren. Tijdens deze geaccrediteerde e-learning (19.00 - 20.30) wordt u als verpleegkundige of verpleegkundig specialist bijgepraat over de huidige stand van zaken en praktische vraagstukken m.b.t. AML, sikkelcelziekte en COVID-19 bij hematologische patiënten. Vanzelfsprekend staat bij dit programma de vertaalslag naar de verpleegkundige praktijk centraal.

In dit programma wordt speciale aandacht besteed aan de meest recente (onderzoeks)ontwikkelingen die eind 2020 zijn gepresenteerd tijdens het grootste hematologiecongres van het jaar: de Annual Meeting van de American Society of Hematology (ASH).

Tijdens deze nascholing wordt elk onderwerp eerst door een deskundige hematoloog ingeleid en uitgediept. Daarna wordt elk onderwerp onder leiding van presentatrice Inge Diepman nabesproken door het verpleegkundige discussiepanel en de artsen. Als live-kijker kunt u tijdens het programma vragen insturen naar de studio.

Discussiepanel

Kim Messelink, verpleegkundige Radboudumc
Shahira Fazel, verpleegkundig specialist Radboudumc

Sprekers en onderwerpen

Sikkelcelziekte: prof. dr. Bart Biemond, internist-hematoloog Amsterdam UMC (AMC)
AML: dr. Janine van Elssen, internist-hematoloog Maastricht UMC+
COVID-19 en hematologie: dr. Gerard Jansen, internist-hematoloog Erasmus MC
 

Voor dit programma wordt accreditatie aangevraagd bij V&VN en VSR.

Deelnemen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!