Congres Kanker & Leven 10 september 2021: meld u nu aan

  • 10 september 2021
  • Congres/Symposium
  • Oncologie
Taskforce Cancer Survivorship Care Aankondiging 2021 (1)

Datum
10 september 2021 

Tijd
10.00 - 16.30 uur

Locatie
Via livestream en interactieve werksessies

Omschrijving
De diagnose kanker heeft een enorme impact op het leven. Daarom pleit het vorig jaar gepresenteerde Nationaal Actieplan Kanker & Leven er onder meer voor om in de spreekkamer niet alleen over de behandeling van de ziekte te praten, maar ook over de invloed daarvan op andere aspecten van het leven, zoals werk. Hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat aandacht voor werk vanaf het begin wordt meegenomen in het behandelplan? En hoe vergroten we de kansen dat mensen, zowel tijdens als na hun behandeling hun werk behouden of werk kunnen krijgen dat past bij hun ambitie en mogelijkheden?

Daarover en over de stand van zaken rond de andere actiepunten uit het Nationaal Actieplan Kanker & Leven gaat het online congres Kanker & Leven van de Taskforce Cancer Survivorship Care op 10 september 2021. Het programma staat online en de inschrijving is geopend. Meld u nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot en met 1 juli 2021!

Programma
Zangeres Lisanne Spaander vertelt vanuit haar eigen ervaring met kanker hoe belangrijk het is om samen met je behandelaar zo vroeg mogelijk in het behandeltraject onderwerpen zoals werk bespreekbaar te maken. Daarnaast praat hoogleraar en internist-oncoloog Jourik Gietema (UMCG) en tevens voorzitter van de Taskforce Cancer Survivorship Care u bij over het Nationaal Actieplan kanker & Leven. Wat is er het afgelopen jaar bereikt en waar liggen uitdagingen?

Ook gaan diverse sprekers in op de meest recente wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van (late) gevolgen, medische effecten en organisatie van zorg. Daan Brandenbarg epidemioloog en programmaleider Oncologie in de huisartsenpraktijk (afdeling Huisartsgeneeskunde & Ouderengeneeskunde UMCG) gaat in op de samenwerking tussen huisarts en specialist in de zorg voor patiënten met kanker. En praat Aafke Meerveld-Eggink, internist-oncoloog melanoom en niercelcarcinoom (Antoni van Leeuwenhoek) u bij over de late (medische) effecten van immuuntherapie.

Tijdens de interactieve werksessies kunt u zelf aan de slag gaan met diverse onderwerpen:

- Vast aanspreekpunt voor patiënten met kanker: hoe regel je dat in netwerkverband?
- Formele en informele zorg, wat weet jij?
- Succesfactoren voor oncologienetwerken voor de gevolgen van kanker
- Effectief in gesprek over kanker & werk met de patiënt
- Neuropathie bij chemotherapie: is er iets aan te doen?
- Samenwerken aan voeding en beweging bij kanker over de muren van het ziekenhuis heen
- PROMS voor kwaliteitsverbetering en onderzoek, maar bovenal in de spreekkamer
- Een praktijkvoorbeeld van betere organisatie van zorg met en rond de patiënt

Meer informatie? Bekijk het gehele programma.

Voor wie
Het congres is multidisciplinair, alle zorgprofessionals zijn welkom. Verpleegkundig(en) (specialisten), medisch specialisten (oncologen, radiotherapeuten e.a.), huisartsen, psychosociale zorgverleners (psychologen, maatschappelijks werkers e.a.), paramedici (fysiotherapeuten, diëtisten e.a.), bedrijfs- en revalidatieartsen en arbeidsgeneeskundigen. Ook onderzoekers, beleidsmakers en vertegenwoordigers van patiëntenorganisaties zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit congres.

Meld u nu aan
Het programma staat online en de inschrijving is geopend. Meld u nu aan en profiteer van de vroegboekkorting tot en met 1 juli 2021.

Congres Kanker & Leven

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!