Update vanuit het bestuur

  • 17 januari 2024
  • Nieuwsbericht
  • Neuro & Revalidatie
Neuroreva1

Onze afdeling is langere tijd “bestuur-loos” geweest en de afgelopen periode hebben we als bestuur gebruikt om de huidige situatie binnen de afdeling in kaart te brengen. Een complexe puzzel waarin we te maken hebben met ontwikkelingen binnen zowel  neuro als revalidatie. Daarbij heeft de afdeling een complexe structuur. Naast individuele leden zijn er binnen de afdeling ook 5 ledennetwerken gericht op specifieke aandoeningen aangesloten (Parkinson, CVA, epilepsie, revalidatie en neuromusculaire aandoeningen).

Een van de speerpunten voor het bestuur op dit moment is om een zogeheten strategische agenda te ontwikkelen. We willen een duidelijke koers uitzetten gebaseerd op de behoeften en wensen van de leden. Dit kan volgens ons alleen in samenwerking met de betrokkenen.

Als eerste stap gaan we  de ledenenquête (afgenomen eind 2022) analyseren. Hierbij gaan we op zoek naar kansen en mogelijkheden die er voor kunnen zorgen dat we elkaar (de leden) kunnen versterken. We gaan op zoek naar de gemeenschappelijke deler binnen de wensen en behoeften uit de enquête.

Daarna willen we graag in gesprek met de besturen van de ledennetwerken die binnen onze afdeling zijn aangesloten. Tijdens dit gesprek willen we met elkaar kennismaken, elkaar informeren over de huidige werkzaamheden en in gesprek gaan over de uitkomsten van de ledenenquête.  

Na deze eerste twee inventarisaties zullen we als bestuur kijken op welke vlakken we informatie missen en daarop acties uitzetten. We hopen dit na de zomer af te ronden zodat we tegen die tijd de strategische agenda (speerpunten) van de afdeling met jullie kunnen te delen.

We staan open voor feedback en suggesties, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Samen kunnen we iets moois bouwen en ons vakgebied vertegenwoordigen. Contact opnemen kan via het mailadres; info.neuroreva@venvn.nl

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)