Hanneke Derwort stopt eind maart als voorzitter bij V&VN MC

  • 23 januari 2024
  • Nieuwsbericht
  • Medium Care Verpleegkundigen
Screenshot 2024 01 24 At 10.47.21

Na ruim 6 jaar, waarvan de laatste 2 jaar als voorzitter, neemt Hanneke Derwort (41) afscheid bij V&VN. ‘Ik heb ontzettend veel geleerd en de kans gekregen om in een vertrouwde setting mijn ambitieuze plannen te mogen uitvoeren en mijn interesse in de acute zorg te delen in een deskundig bestuur’. 

Voor leden is het wellicht niet altijd helder wat er achter de schermen van een beroepsvereniging gebeurt en hoeveel tijd bestuursleden investeren om het beroep te versterken. Deze inzet biedt een uitgebreid netwerk, persoonlijke groei en dieper inzicht in de politiek.

In het voorjaar van 2022 heeft het bestuur zich intensief ingezet om een volledig overzicht te verkrijgen van alle Medium Care afdelingen in Nederland. Na de Covidpandemie heeft er aanzienlijke verandering plaatsgevonden, waarbij veel Medium Care's geïntegreerd zijn in de Intensive Care. Het viel tevens op dat de groep Medium Care verpleegkundigen in Nederland relatief klein is, terwijl de V&VN afdeling Medium Care toch kan rekenen op de betrokkenheid van 108 leden

Deze constateringen hebben eveneens geleid tot het initiëren van diverse activiteiten. Hierbij valt te denken aan het hervatten van de algemene ledenvergadering, het opstellen van het Expertisegebied Medium Care door V&VN, de organisatie van het Landelijk Congres Medium Care in samenwerking met een ziekenhuis, en het werven van bestuursleden ter versterking van het huidige bestuur.

Op 20 maart 2024 staat een netwerkborrel - feest ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van V&VN Medium Care op de agenda. Deze bijeenkomst biedt een uitstekende mogelijkheid om in contact te komen met de leden en gezamenlijk te bespreken waar behoefte aan is.

Omdat ik stop als Medium Care verpleegkundige in het Amsterdam UMC en per oktober jl. ben gestart als Eerste Hart Long Hulp verpleegkundige in het Spaarnegasthuis, draag ik het voorzitterschap met vertrouwen over aan Karin Cornelissen (ad interim, in afwachting van nieuwe mogelijkheden).

Als voorzitter wil ik graag het bestuur van V&VN MC, onze beleidsadviseurs Nellie Kolk en Jacqueline van der Vuurst, het bestuur Cluster Acute Zorg en onze collega’s bij V&VN bedanken voor de fijne samenwerking. 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)