Vernieuwde afdeling M&G

  • 23 mei 2022
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid
Foto Afdeling MGZ Tig
staand: Sophia Hoogendoorn, Natascha van Noort, Jacqueline de Vries, Bente Allessie, zittend: Karin Oudshoorn, Geraldine ter Linde

De vakgroepen Jeugdverpleegkundigen, Infectieziektebestrijding, Tuberculosebestrijding en Seksuele gezondheid maken momenteel een nieuwe start als vernieuwde V&VN afdeling Maatschappij & Gezondheid. Sinds de vakgroepen wijkverpleging en dementie M&G hebben verlaten om als zelfstandige afdelingen verder te gaan, is M&G is een afdeling voor verpleegkundigen in de publieke gezondheid. Wat de vakgroepen verbindt is dat ze allen preventief werken aan een gezonde maatschappij onder gemeentelijke verantwoordelijkheid. De meeste activiteiten van de afdeling M&G zullen, net als voorheen, plaatsvinden vanuit de vakgroepen. De vakgroepen werken samen aan het beter profileren van de verpleegkundige functie binnen de publieke gezondheid met als uitgangspunt de maatschappelijke activiteit, zoals recent de coronapandemie en momenteel de Oekraïense vluchtelingen. De ambassadeurs spelen een grote rol om het werk zichtbaar te maken. Het ambassadeurstraject is een gezamenlijke activiteit van de vier vakgroepen in de afdeling.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)