Vaccinatievoorziening bij GGD ‘en?

  • 8 maart 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Infectieziekten
Vaccins

Er moet een vaccinatievoorziening voor volwassenen komen bij alle GGD'en als belangrijke stap naar een toekomstbestendig en flexibel vaccinatiestelsel. Volwassenen moeten hier terecht kunnen voor informatie, advies en vaccinaties. Het moet gezien worden als groei model van bijvoorbeeld Covidvaccinaties, gordelroosvaccinaties en mogelijk de griepvaccinaties. Kortom voor allerlei soorten van vaccins zou je terecht moeten kunnen in de vaccinatievoorziening. Hoe gaan de GGD'en dit realiseren?

Het RIVM en GGD GHOR NL geven uitvoering aan een haalbaarheidsonderzoek naar een toekomstige vaccinatievoorziening bij GGD’en. Dit betekent dat alle 25 GGD'en aan de slag gaan met deze zo genoemde uitvoeringstoets, waarin een aantal thema’s bekeken moeten worden en beschreven, zodat er op basis van deze gegevens al dan niet besloten kan worden  tot een vaccinatievoorziening bij de GGD. In juni zal deze fase afgerond zijn en hopelijk is hierover dan meer duidelijkheid.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)