Uitkomsten Balansmeter

  • 20 februari 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Balansmeter

Peilingen met de Balansmeter laten zien dat situaties zoals corona en de oorlog in Oekraïne invloed hebben op de draagkracht en draaglast van ouders. Wanneer je het in een rapportcijfer zou uitdrukken geven ouders hun balans in de peiling uitgevoerd in de periode van 6 november tot en met 15 december 2022 een 5,5. Ter vergelijking in de tijd vóór corona gaven ouders hun balans een 7,9. Aan de buffer-kant van de balans voor ouders speelt informele steun een rol. In tijden van crisis (corona en de oorlog in Oekraïne) is het percentage ouders dat matig tot weinig steun ervaart hoger dan in de periode vóór corona en vóór het uitbreken van de oorlog.   

Meer lezen over de resultaten van de balansmeter en of ben je benieuwd waar in jouw provincie Balansmeters zijn ingevuld? zie Peiling Balansmeter: praat met ouders over balans - NCJ 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)