Uitbreiding Verpleegkundig Specialisten in de JGZ

  • 25 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Uitbreiding VS In De JGZ 1

Om echt te kunnen bijdragen aan een effectievere werkwijze en samenwerking binnen de JGZ teams en ook om een oplossing te kunnen bieden voor het tekort aan jeugdartsen zijn er in het hele land meer Verpleegkundig Specialisten (VS) nodig. Het landelijk netwerk van Verpleegkundig Specialisten M&G werkzaam in de JGZ pleit dan ook voor een veel grotere landelijke groei. Het landelijk netwerk VS M&G is zich daarom behoorlijk aan het profileren. Zo zijn ze actief zijn op diverse strategische vlakken, zoals het voorzitterschap van V&VN vakgroep Jeugd, link-in pin met wetenschappelijke commissie jeugdverpleegkundigen en landelijk overleg met de VS. Verpleegkundig specialisten werken mee aan JGZ richtlijnen, zijn V&VN jeugd vertegenwoordigers in de RAC en nemen deel aan commissies van ZonMW. Ook hebben zij in samenwerking met de AJN en het NCJ de rol van de VS binnen het JGZ team beschreven.

Verpleegkundig Specialisten krijgen zeker waardering, maar dat leidt nog niet in een bijzondere landelijke toename van VS. Om meer te kunnen betekenen is een groei gewenst van de huidige 60 naar 600 VS in de komende 5 -10 jaar.

Om de rol van de VS in de JGZ meer zichtbaar te maken heeft het landelijk netwerk VS M&G gesproken met Igor Ivakic, directeur van het NCJ, zodat ook het NCJ nu goed voor ogen heeft wat de functie van VS inhoudt en kan betekenen voor de JGZ. Het NCJ is van plan om binnenkort met een aantal managers van verschillende JGZ organisaties die ervaring hebben met de VS, in gesprek te gaan om te kijken wat nodig is om deze doelstelling te halen

Als je meer weer weten over het werk van de VS in de JGZ of over het landelijk netwerk VS werkzaam in de JGZ, lees dan het onlangs verschenen artikel in het vakblad de verpleegkundig specialist.

Heb je als jeugdverpleegkundige belangstelling voor deze nieuwe functie? Mail naar Ingrid Brokx ibrokx@kpnmail.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)