Stand van zaken ambassadeurstraject 2024

  • 23 augustus 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Ambassadeurs

De start van een nieuw ambassadeurstraject is uitgesteld naar januari 2024. Er zijn momenteel te weinig kandidaten om in september 2023 een groep te kunnen vormen. Jeugdverpleegkundigen hebben veel werkdruk en het ambassadeurstraject dan voelt als iets wat er nog eens extra bijkomt. Waardoor de gedachte is: ‘we stellen het even uit: dit jaar niet, maar volgend jaar zeker wel’. Dat is jammer, want het ambassadeurstraject geeft je juist veel energie en plezier (ook als je het even niet ziet zitten) en zelfvertrouwen. Dus doen. We vragen je om in jouw organisatie kandidaten te werven, want zonder kandidaten geen traject. Op de website van V&VN vakgroep jeugd (link Ambassadeurs | V&VN (venvn.nl)) vind je informatie in de vorm van vlogs, podcasts, foto’s en teksten. Aanmelden kan bij onze leertrajectmanager, Christel Spierings, ambassadeurs.jeugd-ogz@venvn.nl die het traject zelf ook volgde en je er alles over kan vertellen.

Door het ambassadeurstraject:

  • Krijg je een sterk netwerk met collega’s uit andere JGZ-organisaties waardoor je heel makkelijk van alles kan uitwisselen.
  • Ontdek je welke communicatie vaardigheden bij jou passen en welke niet en kan je in een vertrouwde omgeving oefenen met vaardigheden buiten je directe comfortzone. Kom je in contact met een aantal rolmodellen verpleegkundigen leiders en landelijke JGZ organisaties.
  • Snuffel je een beetje aan politieke invloed in je gemeente en op rijksniveau.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)