Presentatie Karen Hosper tijdens ALV

  • 25 november 2021
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid

Na opening van de ALV gaf Karen Hosper van Pharos een interessante presentatie over het terugdringen van gezondheidsverschillen.

Durf verschil te maken
Mensen die leven in slechte sociaal economische omstandigheden gaan gemiddeld 6 jaar eerder dood en worden gemiddeld 15 jaar eerder ziek. Dat is al jaren een bekend gegeven, dat niet veel veranderd. De huidige corona pandemie maakt de sociaal economische gezondheidsverschillen wel extra zichtbaar. En de corona maatregelen treffen deze groepen ook zwaarder. Stress is een belangrijke factor. Het maakt nogal verschil of je in quarantaine zit in een ruim huis met digitale faciliteiten of in klein slecht onderhouden huis. Durf verschil te maken, houd rekening met de verschillen in de bevolking, benadrukte Karin Hosper van Pharos in haar lezing tijdens de ALV van de afdeling M&G van 22 november j.l. Heb je interesse in het hele verhaal, dan vind je hier haar presentatie.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)