Post HBO Jeugdverpleegkundigen

  • 23 januari 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Post HBO Verpleegkundigen

18 januari vond in de Tweede Kamer het debat ‘arbeidsmarkt in de zorg’ plaats. Suzanna van Dam (namens V&VN) en Minke Vellinga (NCJ) hebben hieraan voorafgaand politici opgeroepen om het investeringsplan post-HBO tot jeugdverpleegkundige op de agenda te krijgen, onder meer met deze vlog. Jacqueline van de Hillen (VVD) heeft dit verzoek opgepakt en aan minister Conny Helder de volgende vraag gesteld: "In het algemeen moeten we meer aandacht hebben voor en prioriteit geven aan het opleiden voor beroepen buiten het ziekenhuis, daarbij afgaand op ramingen van het capaciteitsorgaan en bekendheid geven aan deze beroepen. Ook ontbreken nog beroepen en worden deze anders gefinancierd zoals de jeugdverpleegkundige [post-] HBO. Kan de minister hierop een reactie geven?" De minister zal hier op een later moment op terugkomen.

In de tussentijd gaan Suzanna en Minke door met verschillende activiteiten om de opleiding tot jeugdverpleegkundige zo snel mogelijk gesubsidieerd te krijgen. Ook vragen ze aan JGZ organisaties om nu reeds te investeren in jeugdverpleegkundigen en hen de opleiding aan te bieden!

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)