Onderzoek draagkracht/draaglast jongeren

  • 23 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Afbeelding Draagkracht

Wat geeft en wat kost jongeren energie? Hoe voelen jongeren tussen 13 en 18 jaar zich in het dagelijks leven? Een aantal derdejaars studenten Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden doen onderzoek naar draagkracht en draaglast van jongeren in opdracht van het NCJ en de GGD Zeeland. Wil je hen helpen om jongeren te bereiken? Dat kan door het uitzetten van de wervingsbrieven voor dit onderzoek onder jongeren.

Het onderzoek is opgesplitst in twee leeftijdscategorie√ęn: 13 t/m 15 jaar en 16 t/m 18 jaar:

  • Voor jongeren van 13 t/m 15 jaar is er een digitale vragenlijst over zes domeinen van draagkracht en draaglast, te weten: fysiek welzijn, mentaal welzijn, sociale relaties, persoonlijke leefomgeving, schoolbeleving en vrijetijdsbesteding.
  • Voor jongeren van 16 t/m 18 jaar bestaat de digitale vragenlijst uit 5 domeinen: individueel, familie, leeftijdsgenoten, school/opleiding, omgeving/vrijetijdsbesteding.

In de wervingsbrief staat een QR code naar de vragenlijst. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Jongeren kunnen de vragenlijsten invullen tot en met 15 april 2022.

Let erop dat de wervingsbrieven verschillend zijn voor de 13-15 jarigen en de 16-18 jarigen.

Hier vind je de wervingsbrief voor 13 t/m 15 jarigen 
Hier vind je de wervingsbrief voor 16 t/m 18 jarigen

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)