Campagne PUUR rookvrij

  • 22 april 2021
  • Nieuwsbericht
  • Maatschappij & Gezondheid

De landelijke campagne PUUR rookvrij richt zich op het verminderen van het aantal mensen die roken, door het ondersteunen van professionals die met rokende mensen in aanraking komen. Daarvoor zijn er posters, flyers, visitekaartjes ontwikkeld om te gebruiken in een wachtkamer of in gesprek met iemand die rookt.

De campagne PUUR rookvrij stimuleert rokers om serieuze en effectieve stoppogingen te doen, om te zorgen dat als de roker stopt, hij ook gestopt blijft. Hulp vragen in de omgeving en bij zorgprofessionals staat hierin centraal. Stoppen doe je samen, niet alleen. PUUR rookvrij richt zich op rokers vanaf 18 jaar en hun sociale omgeving. Met ‘PUUR’ krijgen stoppers een positieve identiteit, zodat ze zich niet als stopper zien, maar als pure niet-roker. PUUR is ‘zuiver’, als in: vrij van sigaretten. Wanneer je niet rookt is je lichaam puurder: je ademhaling, je smaak, je bloedvaten, je geur. Andere redenen waarom mensen stoppen met roken: PUUR voor mijn baby bijvoorbeeld. Of PUUR voor mijn gezondheid.

De campagne is te zien op televisie, radio, online en buitenshuis. Er wordt gewezen op de website puurrookvrij.nl met informatie over hulp bij stoppen en ervaringsverhalen van mensen die in verschillende fases van het PUUR rookvrij traject zitten. Hierdoor krijgen mensen een indruk van wat zij kunnen verwachten tijdens het stopproces.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)