Augeo magazine 11 kinderrechten over veiligheid

  • 19 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
11 Kinderrechten

Kinderen hebben veiligheid nodig om zich gezond te kunnen ontwikkelen en goed te kunnen functioneren. Een leven zonder geweld is een voorwaarde. Het krijgen van liefde en aandacht ook. Dit staat in het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK).

In het meest recente Augeo Magazine zijn 11 artikelen verzameld uit het IVRK die gaan over veiligheid. Belangrijk om, zeker in deze tijd, goed bij stil te staan. Lees hier meer over de 11 artikelen KidsRights Index - Stichting KidsRights. Volgens de Kidsrights Index valt er in Nederland nog wel het een en ander te verbeteren in de naleving van kinderrechten, onder andere op het gebied van jeugdzorg en jeugdbescherming. Bekijk het rapport hier.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)