Ambassadeurstraject voor de jeugd- en OGZ-verpleegkundige: een cadeautje voor jezelf

  • 25 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • M&G Jeugdverpleegkundigen
Christel Spiering

Acht jeugdverpleegkundigen namen op woensdag 20 april 2022 jongstleden deel aan de online voorlichtingsbijeenkomst over het ambassadeurstraject. Christel Spierings gaf een toelichting op de inhoud van thema’s van het programma en ze maakte de geplande data bekend. Jacqueline de Vries ging in op de onzichtbaarheid in het publieke debat van de jeugdverpleegkundigen en OGZ-verpleegkundigen en de samenhang met het preventieve karakter van ons werk. Dat het extra energie vraagt, niet alleen om zichtbaar te zijn, maar ook om invloed te hebben op de ontwikkelingen op ons vakgebied. Als ambassadeur oefen je op veel verschillende manieren met het zichtbaar maken van ons beroep. De vakgroepen jeugdverpleegkundigen en OGZ verpleegkundigen van de afdeling M&G van V&VN vinden dit traject belangrijk en de leden van de vakgroepen investeren er dan ook veel tijd in. Maar het leukste onderdeel was de bijdrage van Jolanda Rensink en Machteld Res-Vermeulen die vertelden hoe zij het traject ervaren hebben en wat ze er nu nog aan voordeel van ondervinden: “een cadeautje voor jezelf”, noemden beiden het.

Het ambassadeurstraject loopt van september 2022 tot juli 2023. Er zijn negen bijeenkomsten, indien mogelijk live in Utrecht bij V&VN, anders digitaal, plus een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag en een diner pensant met de bestuurders van de ambassadeurs, de coaches, de ambassadeurs in spé zelf en een inspirerende spreker.

Heb je interesse of wil je meer weten, schroom niet om contact op te nemen met Christel Spierings, ambassadeurs.jeugd-ogz@venvn.nl of Jacqueline de Vries, jeugd.mgz@venvn.nl, die beantwoorden graag al je vragen. Je kan ook kijken naar de vlogs van de ambassadeurs of naar de voorgaande groepen

Wil je ook meedoen? Meld je dan per mail snel aan: ambassadeurs.jeugd-ogz@venvn.nl.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)