Hieronder stelt het kernbestuur verpleegkundig endoscopisten zich voor.

Anita Boersen
Voorzitter Anita Boersen

Mijn naam is Anita Boersen uit Alkmaar.

Ik werk als Verpleegkundig Endoscopist in de Noordwest ziekenhuisgroep (NWZ) in Alkmaar. Ik ben voorzitter.

Linda
Secretaris Linda van Gestel

Ik ben Linda van Gestel, werkzaam als verpleegkundig endoscopist in het Elkerliek ziekenhuis te Helmond.

In 2012 ben ik van start gegaan in de eerste groep, en sinds 2013 met veel plezier aan het werk als gediplomeerd verpleegkundig endoscopist.

Ik ben lokaal coördinator bevolkingsonderzoek, lid / secretaris van bestuur verpleegkundig endoscopisten V&VN, opleidingscommissie van het CZO, lid kwaliteitscommissie van het bevolkingsonderzoek en beheer kwaliteitsregistraties in het Elkerliek voor de endoscopie.

Voor mij is het belangrijk dat je betrokken bent bij je beroepsgroep, en dat je aantoonbaar gekwalificeerd bent in het kwaliteitsregister.

Mede daarom is het zo leuk om te zijn als bestuurslid VE, ieder jaar weer een hele klus om met het bestuur leerzame en leuke bijscholings activiteiten te regelen, maar des te leuker als het enthousiast ontvangen wordt!

Verpleegkundig Endoscopist Kruschwitz I M Ah Wz 02 4631 20170306
webbeheer Irene Kruschwitz

Mijn naam is Irene Kruschwitz.

Sinds 2005 werk ik op de Endoscopieafdeling in het HMC in Den Haag,

in het begin als Endoscopieverpleegkundige (MDL en Long).

Ik ben sinds 2011 met veel werkzaam werkzaam als Verpleegkundig Endoscopist.

In het bestuur zijn website en kwaliteitscommissie VE mijn aandachtsgebieden.

Foto Bianca
Opleiding/scholing Bianca Birza-Eilander

Hallo, ik ben Bianca Birza- Eilander en ik ben verpleegkundig endoscopist in het Rijnstate ziekenhuis, waar ik 24 uur scopieer en 8 uur poliepenpoli doe. Daarnaast ben ik met de kwaliteitsfunctionaris bezig de intercollegiale toetsing opnieuw in te richten en uit te voeren en ga ik de complicatie besprekingen voorzitten en administreren.


Daarbij heb ik een rijke ervaring als endoscopieverpleegkundige (niet praktiserend), ben 
NIAZ auditor (niet praktiserend) en heb speciale interesse voor randapparatuur en reiniging en desinfectie scopen.


Als opvolger van Jennifer Overeem neem ik het deel "opleidingen" van haar over. Samen met de andere bestuursleden zal ik zorgen voor (bij) scholingen en andere (digitale) vormen van kennisuitwisseling.

 

Ik ben lid van het bestuur van VE geworden om onze beroepsgroep "fit" te houden.

Mijn doel is alle VE in Nederland door middel van de leerzame interactie verbonden te houden. Ik hoop dan ook op een vruchtvolle, dynamische samenwerking met alle VE in Nederland!

Foto Wilma
Algemeen lid Wilma Kok

Mijn naam is Wilma Kok- Kuipers.

Sinds 1991 werk ik op de endoscopieafdeling in het NWZ (Alkmaar, Den Helder en Schagen). Eind jaren '90 ben ik als verpleegkundige gestart met het doen van coloscopien. Toen nog het beste nieuw in Nederland. In Engeland gebeurde dat toen al wel, op grote schaal.

Met een kleine groep pioniers hebben we onderzoek gedaan. Hebben we ons ons op de kaart gezet. Is er een opleiding gestart. En inmiddels zijn we met ruim 80 verpleegkundig endoscopisten in Nederland niet meer weg te denken! We doen met elkaar een heleboel coloscopien. Dat doen we goed. Dat doen we veilig. Zorgvuldig. Volgens de protocollen. De kwaliteitseisen.

Ik ben weer terug in het bestuur. Als deksel. Daar ben ik blij mee. We gaan samen de verpleegkundig endoscopisten weer een stukje verder helpen. Want er is altijd wel wat te doen! Ons beroep staat niet stil!

Voorwaarts! 

Tot ziens en een hartelijke groet van Wilma Kok

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!