Het netwerk verpleegkundig specialist is een netwerk voor alle verpleegkundig specialisten (i.o.) die betrokken zijn bij het behandelen van patiënten met een aandoening aan het maag-darmkanaal of de lever. Binnen dit netwerk wordt actuele kennis en ervaring, in al haar facetten, gedeeld en actief uitgedragen. Wij zijn onderdeel van de V&VN MDL en onderhouden contact met de V&VN Verpleegkundig Specialisten.

Het netwerk verpleegkundig specialisten MDL (VS MDL) is in 2017 gevormd tijdens de Digestive Disease Days in Veldhoven. Doelen zijn vooral het positioneren van de functie, het leren van elkaar en het organiseren van scholingen. Informatie vanuit dit netwerk ontvang je door een lidmaatschap van de V&VN, afdeling Maag Darm Lever. 

Via het V&VN portaal - afdeling MDL - subgroep verpleegkundig specialisten MDL- kunnen we online met elkaar dingen delen en contact leggen met elkaar. Daarnaast organiseren we jaarlijks een online meeting voor het bespreken van casuistiek (ICT) en proberen we ook tijdens de Dutch Digestives Days in Veldhoven (2x per jaar) een ontmoetingsmoment te organiseren. 

De voorzitter van dit netwerk participeert ook in de landelijke werkgroep taakherschikking, waar ook de NAPA MDL (Physician Assistant) en de Nederlandse Vereniging Maag Darm Lever (NVMDL) betrokken is. Samen met deze werkgroep is het document omtrent taakherschikking etc. ontwikkelt, die terug te vinden is in het tabblad taakherschikking op deze website. 

Wil je meer weten of wil je graag meedenken om het netwerk te positioneren en verder uit te bouwen? 

Contact gerust de voorzitter, Thea Korpershoek, verpleegkundig specialist MDL uit het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht via verpleegkundig-specialist.mdl@venvn.nl 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)