Hieronder stelt het kernbestuur verpleegkundig endoscopisten zich voor.

Monica van den Berg
Voorzitter Monica van den Berg

Ik ben Monica van den Berg, Verpleegkundig Endoscopist. Ik doe dit werk sinds 2016 in de Isala klinieken Zwolle en Meppel. Het is belangrijk dat VE in beeld blijven en mee kunnen denken over de toekomst van dit beroep. In de functie als voorzitter kan ik daar aan bijdragen.  

Sprong, Ellen 1125675 MG 1264
Secretaris Ellen Sprong

Mijn naam is Ellen Sprong, verpleegkundig endoscopist in het St Antonius ziekenhuis sinds maart 2022. Daarvoor ben ik ruim 12 werkzaam geweest in het Albert Schweitzer ziekenhuis als verpleegkundig endoscopist.
Het vakgebied van de verpleegkundig endoscopist is een uitdagend vakgebied wat al veel ontwikkelingen heeft meegemaakt in de afgelopen jaren. Ik hoop met mijn bijdrage als secretaris dat ik daar een verdere bijdrage aan kan geven.

Verpleegkundig Endoscopist Kruschwitz I M Ah Wz 02 4631 20170306
webbeheer Irene Kruschwitz

Mijn naam is Irene Kruschwitz.

Sinds 2005 werk ik op de Endoscopieafdeling in het HMC in Den Haag,

in het begin als Endoscopieverpleegkundige (MDL en Long).

Ik ben sinds 2011 met veel werkzaam werkzaam als Verpleegkundig Endoscopist.

In het bestuur zijn website en kwaliteitscommissie VE mijn aandachtsgebieden.

Foto Wilma
Algemeen lid Wilma Kok

Mijn naam is Wilma Kok- Kuipers.

Sinds 1991 werk ik op de endoscopieafdeling in het NWZ (Alkmaar, Den Helder en Schagen). Eind jaren '90 ben ik als verpleegkundige gestart met het doen van coloscopien. Toen nog het beste nieuw in Nederland. In Engeland gebeurde dat toen al wel, op grote schaal.

Met een kleine groep pioniers hebben we onderzoek gedaan. Hebben we ons ons op de kaart gezet. Is er een opleiding gestart. En inmiddels zijn we met ruim 80 verpleegkundig endoscopisten in Nederland niet meer weg te denken! We doen met elkaar een heleboel coloscopien. Dat doen we goed. Dat doen we veilig. Zorgvuldig. Volgens de protocollen. De kwaliteitseisen.

Ik ben weer terug in het bestuur. Als deksel. Daar ben ik blij mee. We gaan samen de verpleegkundig endoscopisten weer een stukje verder helpen. Want er is altijd wel wat te doen! Ons beroep staat niet stil!

Voorwaarts! 

Tot ziens en een hartelijke groet van Wilma Kok

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)