Verpleegkundig Endoscopisten

Het netwerk Verpleegkundig Endoscopisten bestaat sinds 2013 en is voor alle Verpleegkundig Endoscopisten van Nederland.

Binnen dit netwerk worden ervaringen gedeeld en scholingsmogelijkheden en -data gepubliceerd. Wij zijn onderdeel van de V&VN MDL.

Wij willen zorg dragen dat:

- Ervaring en kennis onderling gedeeld kan worden

- Verpleegkundig Endoscopisten met elkaar in contact kunnen komen via social media (bv LinkedIn), de website en scholingsdagen

- Er tijdens de Digestive Disease Days in Veldhoven in het voor- en najaar een VE-programma georganiseerd wordt

- Er jaarlijks een Meet&Greet voor de Verpleegkundig Endoscopisten plaatsvindt waarin actuele kennis gedeeld wordt en ruimte voor onderling contact is

De invulling van deze scholingsdagen wordt georganiseerd door het enthousiaste kernteam VE welke zich op de volgende pagina voorstelt. Wij willen graag weten wat er landelijk onder de VE speelt. Daarom staan we altijd open voor input en ideeën van onze beroepsgroep. We zijn een kleine groep en daarom willen we ons verbinden om sterker te staan. Heb jij ideeën om ons netwerk te verbeteren , vindt je het leuk om mee te denken of wil je thema's voor onderwijs aandragen? Neem dan contact op met Verpleegkundig-endoscopist.mdl@venvn.nl.

IMG 0656

Voorzitter gevonden

Het netwerk Verpleegkundig Endoscopisten heeft een nieuwe voorzitter!

Monica van den Berg wil deze functie vervullen. Zij is sinds 2016 VE in de Isala klinieken en begint met veel enthousiasme aan haar nieuwe rol. In de komende tijd zal zij alle werkzaamheden verkennen. Zij wordt tijdens het voorjaarscongres in Veldhoven aan de groep VE voorgesteld. 

Fijn weer een gezicht en aanspreekpunt als VE bij de V&VN en NVMDL te hebben. 

Mochten andere VE interesse hebben om ook in het bestuur mee te werken of even een kijkje te komen nemen wat er zoal gebeurt. Neem dan contact op via:

verpleegkundig-endoscopist.mdl@venvn.nl

 

IMG 5892

JAARCONGRES 2024

Op donderdag 13 juni 2024 vindt het 2de jaarcongres V&VN MDL plaats. We hebben als VE weer een eigen programma met onderwerpen zoals IBD, sedatie en slechtnieuwsgesprek en meer. In de middag laten collega's zien wat de VE allemaal nog meer kan en is er ruimte voor vragen en kennismaking met onze nieuwe voorzitter. Dus meld je snel aan als je het nog niet gedaan hebt. Ik zie jullie graag in juni.

Aantallen 2023

Beste collega Verpleegkundig Endoscopisten,

in 2023 hebben we weer hard gewerkt. Ongeveer de helft van de  VE hebben gereageerd op onze oproep om hun aantallen en rates door te geven.

Deze VE hebben gezamenlijk 27452 colonoscopieen uitgevoerd. Dat is gemiddeld 638 per VE per jaar. Wat een prestatie van onze groep Verpleegkundig Endoscopisten. Wij zijn dus echt een kracht om rekening mee te houden.

Ook onze coecumintubatierate van gemiddeld 97% en de adenomadetectierate van gemiddeld 40% zijn top!

We zijn ontzettend trots op onze vakgroep!  

Mailinglijst

Indien je wilt opgenomen worden in de mailinglijst om geinformeerd te worden over scholing en andere VE-gerelateerde thema's, stuur dan een mail naar....

stuur een mail

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)