De endoscopie is een belangrijk onderdeel van de zorg voor onze patiënten met een maag-darm-leverziekte. Als netwerk endoscopie zijn we betrokken bij landelijke ontwikkelingen, zoals het bevolkingsonderzoek darmkanker. Binnen ons netwerk hebben we de groepen endoscopie, verpleegkundig endoscopisten en landelijk leidinggevenden.

Congressen
Het netwerk endoscopie organiseert een programma in het voor- en najaar op de DDD in Veldhoven.

Wij zijn dit jaar ook met eigen programma op het jaarcongres MDL in Nieuwegein.

Netwerkleden endoscopie gezocht!
Vind jij het leuk om mee te denken? Het netwerk endoscopie heeft meer professionals nodig voor input. Zo krijgen we beter zicht waar behoefte aan is. We komen graag met je in contact via: endoscopie.mdl@venvn.nl.

Leidinggevende endoscopieverpleegkundigen
Ben je leidinggevende aan een afdeling endoscopie en wil je opgenomen worden in de mailwisseling van dit netwerk? Mail dan naar leidinggevende-endoscopie.mdl@venvn.nl.

Opleiding endoscopieverpleegkundige
De opleiding tot endoscopieverpleegkundige wordt op de volgende plekken gegeven:

- Antonius Academie in Nieuwegein
- ErasmusMC Rotterdam

Hoe werkt het portaal (verenigingsplatform) V&VN MDL?
Binnen het portaal heeft V&VN MDL haar eigen groep, dit portaal willen we graag gebruiken om in contact met elkaar te komen en te blijven. Richtlijnen te delen, hulpvragen uit te zetten, casuïstiek te bespreken en vooral een vereniging te zijn.

Voor een kleine tour over het portaal, zie deze uitlegvideo over het verenigingsplatform. 

Op het portaal zijn ook al onze netwerken vertegenwoordigd met een eigen subgroep, waar we meer specifieke onderwerpen bespreken. 

Wil je lid worden van een van deze subgroepen, dan is het belangrijk om op mijnvenvn.nl te checken of je goed geregistreerd staat, zie deze uitlegvideo over lid worden van een netwerk.

Let op: als je je registratie wijzigt, duurt het een nachtje administratie en dan heb je toegang tot de gekozen subgroep.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)