Delta IBD dag 2022

  • 21 januari 2022
  • Congres/Symposium
  • Maag Darm Lever

Delta IBD Dag

IBD Delta

Delta IBD Dag

We hopen u weer te mogen begroeten op de jaarlijkse IBD delta dag op 21 januari 2022. Dit jaar online. In plaats van een gehele dag in Leuven, een halve dag achter de computer. Met zoals u van ons verwacht, een programma vol met praktische tips volgens de huidige inzichten betreffende IBD zorg.

Gedurende 20 jaar werd de Leiden IBD dag georganiseerd. Vanwege verregaande samenwerking voor deze dag tussen de IBD artsen van het UZ Leuven, Erasmus MC en LUMC hebben we deze dag veranderd in de Delta IBD dag. De dagvoorzitters zijn 3 MDL artsen, afkomstig van ieder van deze centra:  Prof. dr. Séverine Vermeire (UZ Leuven), Prof.dr. Janneke van der Woude (Erasmus MC, Rotterdam), en dr. Andrea van der Meulen (LUMC, Leiden). Alle drie deze MDL-artsen zijn expert op IBD gebied. IBD is een chronische ontstekingsziekte van de darm. Het is een complex ziektebeeld waarbij er veel behandelkeuze mogelijkheden zijn voor zowel arts als patient. Naast darmklachten komen ook vele klachten voor buiten de darm, die behandeling  en / of aandacht behoeven.

Voor 21 januari 2022 hebben we weer een prikkelend programma weten samen te stellen. De huidige stand van zaken wordt besproken door verschillende experts op verschillende deelgebieden van de ziekte IBD. 

Het onderdeel casuïstiek zal bestaan uit enkele casus waarbij diverse beslismomenten besproken zullen worden met het publiek. Toelichting op de keuzes zal worden gegeven door de dagvoorzitters, onderbouwd met literatuur.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!