Versoepeling herregistratie-eisen

  • 17 september 2020
  • Nieuwsbericht
  • Beroepscode
  • Longverpleegkundigen
Kwaliteitsregister Logo Rgb 2

Versoepeling herregistratie-eisen (bericht op V&VN website)

Sinds eind maart gelden er aangepaste herregistratie-eisen voor het Kwaliteitsregister V&V. De impact van de coronacrisis op verpleegkundigen en verzorgenden zowel op het werk als privé is de afgelopen maanden steeds duidelijker geworden. Om verpleegkundigen en verzorgenden nu niet onnodig te belasten met herregistratieverplichtingen is een coulanceregeling opgesteld; hierin worden de herregistratie-eisen tijdelijk verder versoepeld. We werken op dit moment hard aan het technisch doorvoeren van de regeling. Hier lees je alvast wat de coulanceregeling precies inhoudt.

Met de versoepeling van de herregistratie-eisen willen we je tijdens de coronaperiode tijdelijk vrijstellen van de herregistratieverplichtingen zodat je daar even geen omkijken naar hebt. Ook zijn de herregistratie-eisen verlaagd, hiermee willen we voorkomen dat je na de coronaperiode ineens versneld scholing moet gaan volgen om alsnog aan de herregistratie-eisen te voldoen. De volgende drie maatregelen in de coulanceregeling ‘Tijdelijke aanpassing herregistratie-eisen wegen uitbraak COVID-19’ voorzien hierin.

Voor meer, klik hier

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)