Multidisciplinaire richtlijn astma en zwangerschap gepubliceerd

  • 30 november 2023
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen
Zwangere

Bij meer dan een derde van de vrouwen met astma is sprake van een verslechtering van de astmacontrole tijdens de zwangerschap. Terwijl een betere controle van astmasymptomen tijdens de zwangerschap complicaties bij zowel moeder als kind kan voorkomen.

De multidisciplinaire richtlijn is bedoeld voor alle zorgprofessionals die betrokken zijn bij zwangere vrouwen met astma, en in de periode daarvoor en erna.

Een belangrijk deel van de richtlijn behandelt (de veiligheid van) het gebruik van astmamedicatie tijdens de actieve kinderwensperiode, zwangerschap en borstvoeding. Daarnaast wordt aandacht besteed aan monitoring van astma tijdens de zwangerschap, evenals aan de organisatie van zorg voor zwangere vrouwen met astma en voor vrouwen met astma die een actieve kinderwens hebben.

Ga hier naar de richtlijn.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)