Opname en verslag - Dialoogsessie Arbeid & Gezondheid

  • 22 maart 2022
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen
Laptop2

De Samenwerkende Organisaties Arbeid & Gezondheid kijken terug op een geslaagde dialoogsessie Arbeid & Gezondheid op 7 maart jl.

Meer dan 180 deelnemers uit de wereld van zorg, werk en onderzoek, waaronder Kamerleden, zorgverleners en patiënten, bekeken de livestream, én discussieerden over het thema werkbehoud bij ziekte. Dagvoorzitter Maaike de Vries opende de bijeenkomst samen met Dianda de Vries, directeur van de Patiëntenfederatie Nederland. Twee ervaringsdeskundigen deelden waar zij tegenaan lopen in hun dagelijkse werk. Dat het ook anders kan bleek uit de presentaties van Defensie, Radboudumc en het Franciscus Gasthuis. Tot slot gingen artsen en verschillende vertegenwoordigers van patiënten-, werk- en werknemersorganisaties in gesprek met twee Kamerleden: Marijke van Beukering (D66) en Jacqueline van den Hil (VVD).

Voor een uitgebreid verslag van de middag verwijzen wij u graag door het artikel van Skipr: Helder signaal: Bouw nú de brug tussen arbeid en gezondheid! U kunt de hele uitzending ook terugkijken, klik op onderstaande button. 

Met vriendelijke groet,

Namens de Samenwerkende Organisaties Arbeid & Gezondheid; voor werk(behoud) bij ziekte,

Patiëntenfederatie Nederland – Dianda Veldman, directeur-bestuurder  
Long Alliantie Nederland – Clémence Ross -van Dorp, voorzitter van het bestuur  
Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem – Willem Kouwenhoven, voorzitter van het bestuur  
Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties – Arja Broenland, directeur-bestuurder  

Uitzending downloaden

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)