Kinderen met astma bewegen zorgwekkend weinig, app kan helpen

  • 13 juli 2018
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen

Een op de vijftien kinderen in Nederland heeft astma, en zij bewegen aanzienlijk minder dan hun leeftijdsgenootjes. En dat terwijl de meeste kinderen in Nederland de beweegnorm al niet halen. HvA-onderzoekers werken aan de app SIMBA, die kinderen met astma aanspoort om meer te bewegen en die zorgverleners kunnen inzetten. De onderzoekers hebben onlangs de wensen van kinderen, hun ouders en zorgverleners geïnventariseerd, en op basis daarvan het prototype gemaakt van deze app.

Lees verder

Dit nieuwsartikel is per december 2019 overgeplaatst van de oude website van V&VN naar de vernieuwde website. Eerder geplaatste reacties komen hiermee te vervallen. Wil je reageren op dit artikel? Praat verder op social media.

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)