Kennisuitwisseling met het NAD voor longverpleegkundigen

  • 12 april 2022
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen
2021.0311.NAD.Logo 125 Jaar Liefde Voor Longen.DEF!!!

Het Nederlands Astmacentrum Davos is het expertisecentrum op het gebied van hooggebergtebehandeling van patiënten met ernstig astma. Het NAD ligt op 1686 meter hoogte in de Zwitserse bergen.e De prikkelarme omgeving met o.a. lage concentraties pollen, huisstofmijten en luchtverontreiniging blijkt een additionele positieve factor  te zijn bij de behandeling van ernstig astma. Het NAD is een instelling voor Nederlandse patiënten, met Nederlandssprekende medewerkers, ingebed in het Nederlandse zorgsysteem en voldoet aan de Nederlandse kwaliteitseisen.

De NAD longverpleegkundigen zouden heel graag ervaringen en kennis willen uitwisselen met longverpleegkundigen in Nederland. Hiervoor willen we graag longverpleegkundigen uitnodigen een week naar ons toe te komen en mee te lopen in het NAD. 

Als longverpleegkundige in het NAD bieden we de mogelijkheid om astmapatiënten te begeleiden en te verzorgen in een unieke setting; met tijd voor de patiënt. In het dagelijkse werk staat de begeleiding van patiënten met complexe lichamelijke problematiek namelijk centraal. Bijkomend zien we regelmatig verschillende vormen van psychosociale/ psycho-somatische problematiek, al dan niet gerelateerd aan het astma. Verder maken het geven van voorlichting, verpleegtechnische handelingen en medicatieverstrekking deel uit van de dagelijkse werkzaamheden. Als verpleegkundige ben je onderdeel van een behandelteam waarin meerdere disciplines vertegenwoordigd zijn; zoalslongartsen, psychologen, psychomotorisch therapeut, bewegingsagoog, fysiotherapeuten en zorgcoördinatoren. Er wordt intensief samengewerkt aan een kwalitatief hoogstaande behandeling, toegespitst op de individuele behoeften van de patiënt. Met specialistische kennis, individuele aandacht, overtuiging en motivatie, zodat patiënten weer de regie over hun eigen leven kunnen terugnemen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Neem dan contact op met Manon Oskamp via email m.oskamp@nadavos.nl

 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)