Uitnodiging inspiratiesessie "Laat kinderen vrij ademen"

  • 23 maart 2021
  • Nieuwsbericht
  • Longverpleegkundigen
Vrij Ademen

Uitnodiging inspiratiesessie "Laat kinderen vrij ademen"

Graag nodigen we je uit voor een inspiratiesessie ‘Laat kinderen vrij ademen’.
Waarbij we ingaan op aspecten die van invloed zijn op het voorkomen van longziekten en het verbeteren van de omgeving voor een betere longgezondheid.  

Hermelijn Smits Immunoloog Leids Universitair Medisch Centrum en consortiumleider van het internationale onderzoeksprogramma ‘A World Without Astma’ neemt ons mee in de laatste ontwikkelingen om allergisch astma bij kinderen te voorkomen. En hoe behandelingen gebaseerd op boerderijmelk, boerderijstof én de bijzondere truc van parasitaire wormen hierbij een belangrijke rol kunnen spelen. 

Martine Mulder Marketing en communicatie Westfalen Medical vertelt hoe zij longpatiënten in deze bijzondere tijd letterlijk meer lucht geven. En zo tegelijkertijd meer aandacht te krijgen voor de mens achter de patiënt. Een voorbeeld van een succesvolle samenwerking binnen de campagne Geef Adem van vorig jaar.    

Tijdens de sessie krijg je ook een sneak preview van de nieuwe Longfonds campagne die in mei start. Deze campagne maakt onderdeel uit van een grotere aantal activiteiten gericht op het verkrijgen van urgentie en compassie voor longziekten waarbij we dit jaar kinderen centraal zetten. Waarover we u graag meer vertellen. Ook over hoe je mogelijk vanuit je eigen organisatie de campagne kunt ondersteunen met activiteiten en hoe we daarbij kunnen ondersteunen.  

De sessies vinden online plaats via Zoom op deze vier data

  • Maandag 29 maart 2021 van 17.00-18.30
  • Dinsdag 30 maart 2021 van 16.30-18.00
  • Dinsdag 6 april 2021 van 12.30-14.00
  • Woensdag 7 april 2021 van 15.00-16.30

    Je kunt je opgeven door een mail te sturen aan: raaijmakers@longalliantie.nl 

Je krijgt een bevestiging en de Zoom link vooraf per e-mail toegestuurd.  

Je ontvangt deze uitnodiging als relatie van Longfonds en Long Alliantie Nederland (LAN). De uitnodiging mag je doorsturen in je netwerk. Naast de sessies, houden we je graag per email op de hoogte van de ontwikkelingen rond ‘Laat kinderen vrij ademen’.   

Met vriendelijke groeten, mede namens Emiel Rolink Directeur Long Alliantie Nederland en Ernica Woudenberg Relatiemanager Partnerships Longfonds, 

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!