Covid-19 maatregelen van het NAD

  • 17 maart 2020
  • Longverpleegkundigen
Astmacentrum Davos
Astmacentrum Davos

Covid-19 maatregelen van het NAD

 

 

Betreft: UPDATE corona virus en maatregelen NAD                                                  16-3-2020, Davos

Graag informeren wij u over de impact van het Corona virus op de zorgverlening binnen het Nederlands Astmacentrum Davos (NAD). Per heden hebben we op basis van zorginhoudelijke en maatschappelijke argumenten besloten om per direct volledig af te schalen in onze kliniek in Davos. Dit besluit is genomen vanwege de volgende 3 redenen:

  • De kwetsbaarheid van onze groep ernstig astmapatiënten;
  • Geen of zeer beperkte mogelijkheden tot isolatie en beademing in Davos;
  • Hoger risico op expositie door meerdere mensen bij elkaar in revalidatiekliniek met gedeelde faciliteiten Zwitserse kliniek, bij een electieve behandeling.


Dit besluit betekent dat alle opgenomen patiënten per direct naar huis gaan en dat we voorlopig geen patiënten zullen opnemen; wij hopen zelf dat dit niet langer dan 6-8 weken zal duren. 

Naast deze zorginhoudelijke overwegingen speelt ook mee dat de noodsituatie nu is uitgesproken in Graubünden, het kanton van Davos. Dit betekent dat ook daar een tekort aan goed geschoold personeel zal ontstaan en dat ons personeel zijn maatschappelijke lokale bijdrage wil leveren indien dat nodig is.

Verwijzingen kunnen nog steeds worden doorgestuurd.  Daadwerkelijke opname zal echter pas na de crisissituatie plaatsvinden.

Via LinkedIn https://www.linkedin.com/company/18793193/admin/ en onze website www.nadavos.nl zullen we u op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen.

Wij hopen op uw begrip voor deze ingrijpende maatregel. Mochten er vragen zijn, kunt u zich richten tot één van ons. Verder wensen wij iedereen in Nederland, veel sterkte toe in deze bijzondere en lastige tijd.

Tim Roldaan                                David Prins                        Marieke Drijver                   

Directeur NAD                             Longarts NAD                     Longarts NAD                              

 (+31 6 23 41 25 47)                    (+0041 81 41 78000)      (+0041 81 41 78000) 

Nieuwspagina NAD

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Ontwerp Zonder Titel (15)