Webinar Patient Journey; individuele begeleiding in de COPD-zorg

  • 2 november 2021
  • Webinar
  • Longverpleegkundigen

Webinar Patient journey COPD; Individuele begeleiding in de COPD-zorg

Op 2 en 4 november 2021 om 17.00 uur besteed PUF Academy in een webinar aandacht aan de patient journey bij COPD. Na een eerdere webinar over de inhoudelijke aspecten van de nieuwe NHG-Standaard COPD, staat in dit webinar de praktische kant van integrale COPD-zorg centraal.

Bij COPD blijkt het pad van klachten naar diagnose, behandeling en uiteindelijk de palliatieve fase een hobbelige. Patiënten worden op dit pad niet alleen langdurig begeleid door de huisarts en praktijkondersteuner, maar velen van hen hebben ook tweedelijnszorg nodig. Integraliteit van zorg en verwevenheid tussen de lijnen is essentieel om mensen met COPD tijdens de hele patient journey optimale zorg te kunnen bieden.

In deze webinar gaan huisarts prof. dr. Thys van der Molen, longarts dr. Hans in ‘t Veen, longverpleegkundige Titia Klemmeier en praktijkondersteuner Adrie Schaap-de Jong met elkaar in discussie over de organisatie van integrale en geïntegreerde COPD-zorg. Aan de hand van stellingen bespreekt dit multidisciplinaire panel onder meer de organisatie van het zorgnetwerk rond een patiënt met COPD, samenwerking en verwijzen tussen de lijnen en het belang van zowel standaardisatie als maatwerk. Zorgverleners uit de eerste en de tweede lijn worden tijdens de webinar geënthousiasmeerd en geïnspireerd om de COPD-zorg in hun praktijk vanuit het patiëntenperspectief te organiseren en laagdrempelig de samenwerking met collega’s te zoeken.

De kosteloze webinar, die één uur duurt, is gericht op alle zorgverleners die werkzaam zijn in de COPD-zorg, zowel in de eerste als in de tweede lijn. Accreditatie wordt aangevraagd voor 1 punt voor huisartsen, longartsen, apothekers, verpleegkundig specialisten, longverpleegkundigen, praktijkondersteuners en physician assistants.

Inschrijven

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.

Word net als Esmee lid van V&VN. Kom op voor jouw beroep!