Webinar 'De ideale inhalator'

  • 12 november 2020
  • Webinar
  • Longverpleegkundigen

Long Alliantie Nederland 

LAN organiseert een webinar 'De ideale inhalator'

Op 12 november 2020 vindt om 17.00 uur de webinar ‘De ideale inhalator’ plaats.

Er zijn veel factoren om als voorschrijver rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuwe inhalator en dat betreft niet alleen de werkzaamheid en veiligheid. In deze webinar leert u welke andere factoren van belang zijn bij het kiezen van een inhalator. Zo wordt uitleg gegeven over de verschillende typen inhalatoren, voor- en nadelen van inhalatoreigenschappen, kritische fouten en hoe deze voorkomen kunnen worden, welke overwegingen te maken bij de keuze voor een inhalator en hoe te monitoren of de keuze wel juist is voor de betreffende patiënt.

Wat staat er op het programma?
Paul Hagedoorn (hoofd Inhalatie Research aan de Rijksuniversiteit Groningen) bespreekt de verschillen tussen inhalatoren en de mogelijke voor- en nadelen van verschillende inhalatoreigenschappen.

Titia Klemmeier (longverpleegkundige en oprichter Stichting IMIS) bespreekt de gevolgen van onvoldoende therapietrouw en veel gemaakte inhalatiefouten. Ook geeft zij tips hoe zorgverleners hun patiënt kunnen helpen om kritische inhalatiefouten te voorkomen.

Johan Kooistra (Healthcare Development bij BENU Apotheek) bespreekt het nut van formularia én de nieuwste resultaten van een enquête waarin zorgverleners en patiënten aangeven wat voor hen de belangrijkste eigenschappen zijn van ‘de ideale inhalator’.

De drie sprekers staan na hun individuele presentaties open voor vragen van de deelnemers.

Voor wie?
De kosteloze webinar, die een uur duurt, is gericht op alle zorgverleners die werkzaam zijn op het gebied van inhalatiemedicatie. Accreditatie wordt aangevraagd voor 1 punt bij ABC1, KNMP, NVALT, V&V, NVvPO en VSR ten behoeve van huisartsen, apothekers, longartsen, praktijkondersteuners, longverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten. Inschrijven is mogelijk via onderstaande button. 

Inschrijven

Word lid en praat mee!

Samen met 105.000 leden maken we ons als beroepsvereniging sterk voor professionalisering van de beroepen verpleegkundige, verzorgende en verpleegkundig specialist. Leden horen, zien en helpen; dat is waar we als V&VN voor staan. Wil jij invloed hebben op hoe jouw beroep zich ontwikkelt? Word lid van V&VN.